Végre otthon!


DreamWorks-Animation-HOME-007

Végre otthon! (Home), rendező: Tim Johnson, szereplők: Jim Parsons, Rihanna, Steve Martin, Jennifer Lopez, amerikai családi animációs film, 86 perc, 2015. (6)

 Egy búv az űrből

Startol a DreamWorks legújabb családi mozija, de a plázákban ne nagyon keressük. A Túl a sövényen és a Z, a hangya rendezője a földönkívüliek boldogulási esélyeit boncolgatja gyerekbarát módon.

Home-poster-excerpt-001Adam Rex: The True Meaning of Smekday című mesekönyve 2007-ben jelent meg és nagy sikert aratott. Ezen felbuzdulva a DreamWorks még 2008-ban ajánlatott tett a megfilmesítésre, majd 2011-ben újra.  A könyvben a búvok a Földre érkezve az embereket Floridába költöztetik. Vezérük, Smek után bolygónkat Smeklandnek, érkezésük napját, a Karácsonyt pedig Smekdaynek nevezik el. A 11 éves Tip valahogy megússza a költözködést. Úgy dönt, egyedül szeli át az Egyesült Államokat, hogy megtalálja az anyukáját, Lucyt, de megismerkedik egy búvval, akit J.Lonak hívnak. Kalandos útjuk során a búvok bolygóját megszálló gorgok is a nyomukba erednek, Tipnek és J.Lonak együtt kell megmenteniük a Földet.
A mozi nem csak annyiban más, hogy a Home címet kapta, hanem abban is, hogy az egész történetet átírták a főszereplő hangját kölcsönző Rihannára, aki mellékesen a film zenéjéért is felelős. Tip így lett barbadosi bevándorló, akinek ugyanazokkal a problémákkal kellett megküzdenie, mint búv barátjának, az időközben átkeresztelt Ohnak. J.Lo sem tűnt el végleg, Lucy ugyanis Jennifer Lopez hangján szólal meg. A vásznon a búvok az embereket Ausztráliába költöztetik, főhadiszállásuknak pedig Párizst teszik meg. Megválnak mindentől, ami számukra felesleges, úgymint a kerékpár, a szemeteskuka, vagy éppen a WC csésze. És bár az embereknek nincs rossz soruk Ausztráliában, mégis mindenki haza szeretne menni. A csacska gyerek sci-fi/roadmovie-ból megtudhatjuk, hogy Oh a világmindenség legidegesítőbb teremténye, hogy mit gondolnak a búvok az emberekről és viszont, hogy Tipnek hiányzik az anyukája, hogy mennyire rossz barbadosi bevándorlóknak lenni, hogy a gorgok tulajdonképpen mit is akarnak és hogy Smek mennyire pocsék vezér.
Rengeteg megszállós, idegenes felnőtt film köszön vissza és fogalmazza meg ugyanazokat a gondolatokat, a gyerekeket inkább a karakterek cukisága és Oh szerencsétlenkedése fogja kacagásra bírni. A grafika, a 3D és a szinkron működik, de ma már ez a minimum. Aranyos történet, sokan fogják szeretni, de a félelem jogos volt, amikor nem egyszerre mutatták be A Madagaszkár pingvinjeivel. Az előzetes senkit ne tévesszen meg, teljesen véletlenszerűen van összevágva. Amúgy az egészben Tip macskája a legjobb fej.

10_6

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Fényképezte Zsigmond Vilmos
Következő cikk Hodor és Groot rapcsatája