Ahány film, annyi apa


22472097 10213846314735105 1854667109 o 1A filmvilág az elmúlt évtizedekben rengeteg szuper apukákat, mi pedig megpróbáltunk összegyűjteni nektek néhányat a legikonikusabbak közül! Legyen szó rosszéletű, de később megtért férfiakról, vagy esetlen, de aranyszívű apákról, mi most elcsíptük őket. 

Némó nyomában (Finding Nemo)/ Pizsi

Bizony, animációs fronton sem kell ám félteni az apukákat. Mindenki kedvenc bohóchalának papája cápákkal küzdött meg, teknősökkel haverkodott, és nem mellesleg átúszta a fél óceánt egyetlen fiáért a Pixar klasszikusában.

Finding Nemo Morning GIF by Disney Pixar - Find & Share on GIPHY

Csillagok háborúja (Star Wars)/ Darth Vader

Kell ezt magyarázni? Kötve hiszem, hogy találnánk olyan embert, akinek ne csengene ismerősen a fülében az ikonikus mondat egy bizonyos Luke Skywalkerről, és az ő légzészavaros édesapjáról.

Darth Vader Father GIF by Star Wars - Find & Share on GIPHY

Ha/Ver (Kick-ass)/ Big Daddy

Íme, egy példa az igazi kemény szeretetre! Nicolas Cage-et manapság nem igazán árasztják el a jobbnál jobb filmes ajánlatok, a 2010-es Kick-ass-ben azonban üde színfolt volt Big Daddy-ként, főleg, amikor Chloe Grace Moretz és ő együtt osztották a pofonokat a bűnözőknek.

Big Daddy GIF - Find & Share on GIPHY

Az út (The Road)

Apa és fia egy posztapokaliptikus világban próbálnak együtt túlélni, és eljutni a tengerhez. Nem egy felemelő alkotás, de Viggo Mortensen névtelen karaktere mindenféleképpen kiérdemelt egy helyet a legjobb, és legszívósabb apák sorában.

Viggo Mortensen GIF by Maudit - Find & Share on GIPHY

Amerikai pite (American Pie)/ Jim apja

Ki ne ismerné Jim papáját? Eugene Levy félszeg karaktere talán az egyetlen, aki az összes létező Amerikai pite filmben tiszteletét tette, és mindig biztosította fiát arról, hogy legyen szó élete bármely problémájáról – ami többnyire a nőket jelentette – ő mindig ott lesz fia számára. Akkor is, ha épp egyáltalán nincs rá szükség.

American Pie GIF - Find & Share on GIPHY

Elrabolva (Taken)/ Bryan Mills

2008-ban felkerült a világ legkeményebb apáinak trónjára egy bizonyos Bryan Mills, akinek jobb nem packázni a családjával, mert keresni fog titeket, megfog találni, és hát, a többit már valószínűleg ti is tudjátok, úgyhogy ne szórakozzatok Liam Neesonnel.

Liam Neeson Good Luck GIF - Find & Share on GIPHY

Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van/ Daniel Hillard

A válás sosem egyszerű, és egy jó apa mindent megtesz azért, hogy minél több időt tölthessen gyermekeivel, még akkor is, ha ez azzal jár, hogy a család új dadájának kell kiadnia magát. Robin Williams-et még Golden Globe-díjjal is megjutalmazták ebben a szívderítő vígjátékban nyújtott alakításáért.

Robin Williams Cleaning GIF by Hollywood Suite - Find & Share on GIPHY

Indiana Jones és az utolsó keresztes lovag (Indiana Jones and the Last Crusade)/ Henry Jones

Tegye fel a kezét, aki nem szeretné, hogy Sir Sean Connery legyen az édesapja legalább egy napra. Na, ugye, hogy nem bánnátok. Connery igazi gyöngyszem volt azt utolsó igazán jó Indiana Jones filmben, a Henry Jones/Indiana Jones páros pedig a filmtörténet egyik legikonikusabb apa-fia duója marad mindörökre.

The Lion King GIFs - Find & Share on GIPHY

Három férfi és egy bébi (3 man and a baby)/ Peter, Michael, Jack

Ha egy apa nem elég, három csak megteszi! Főleg ha nem mások azok, mint Steve Guttenberg, Tom Selleck és Ted Danson. És bár elsőre nem rajongtak a hirtelen jött apaságért, azért végül mégiscsak belejöttek a feladatba.

Movies GIFs - Find & Share on GIPHY

Családi vakáció (National Lampoon’s Vacation)/ Clark Griswold

Melyik apa ne szeretne egy kis minőségi időt tölteni az ő drága családjával? A Griswold család kalandjait sok filmen keresztül élvezhették a nézők, Chevy Chase pedig az egyik legszórakoztatóbb alakítását nyújtotta Clark Griswold bőrébe bújva, ebben a mai napig élvezetes családi vígjátékban.

Car GIFs - Find & Share on GIPHY

Ne bántsátok a feketerigót (To kill a Mockingbird)/ Atticus Finch

Egy apa, aki nem csak kiállt egy fekete férfiért a rasszizmus idején, de még gyermekeinek is fontos leckét tanított meg az előítéletekről. A Ne bántsátok a feketerigót igazi filmklasszikus, Atticus Finch pedig legalább annyira ikonikus karakter, mint az őt alakító Oscar-díjas Gregory Peck.

Soulpancake GIFs - Find & Share on GIPHY

Nagy hal (Big Fish)/ Edward Bloom

Jó esetben a legtöbb gyerek felnéz az apjára, és áhítattal hallgatja a történeteit, kiskorában, és idősebb fejjel is. De mi van akkor, ha egy apa egész életében csak a hihetetlennek tűnő történeteket adta a fiának? A Nagy Hal egy varázslatos mese, Albert Finneyt pedig számos díjra jelölték az életét a halálos ágyán elmesélő apa szerepéért.

Jessica Lange GIFs - Find & Share on GIPHY

Csillagok között (Interstellar)/ Joseph Cooper

Egy apa szeretetének a csillagos ég sem szabhat határt, Matthew McConaughey pedig komolyan veszi ezt az állítást. A főszereplő Cooper, kénytelen elhagyni egyetlen lányát, hogy segítsen megmenteni az emberiséget, ebben a csavaros sci-fiben.

Matthew Mcconaughey Crying GIF - Find & Share on GIPHY

Fogságban (Prisoners)/ Keller Dover

Minden szülő legrosszabb rémálma, hogy egyszer elveszíti a gyermekét. Hugh Jackman megmutatta nekünk, hogy meddig képes elmenni egy apa azért, hogy visszakapja kislányát, Denis Villeneuve vérfagyasztóan feszült és sötét krimijében.

Hugh Jackman Crying GIF - Find & Share on GIPHY

Kramer kontra Kramer/ Ted Kramer

Meryl Streep és Dustin Hoffman hatalmasat alakítanak ebben a ’79-es klasszikusban, ami egy gyermekelhelyezési per fájdalmas menetét mutatja be, miközben apa és fia között kialakul egy igazán különleges kapcsolat.

Dustin Hoffman Hug GIF - Find & Share on GIPHY

Kapcsolódik:

Apák napja a filmtörténelemben, bár nem mindegyik mintaapa

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Az utolsó Jedik cuki lénye kivégezte a netet
Következő cikk Hóember - kritika