Újabb névvel bővült A törvény nevében 3. évada


d692cfc190ad91a67bf7bb4c4c843c65

Miután a Holdfény Oscar-díjas sztárja, Mahershala Ali is csatlakozott az HBO nagy sikerű sorozatának, A törvény nevébennek a 3. évadához, most a nyomozópartnerét életre keltő színészt is bejelentették, aki Stephen Dorff (Penge) lesz. Íme, amit eddig tudunk az antológia sorozat visszatéréséről.

gettyimages 633142224 efa6c587 9da9 43da af7e 26d9681996b5
Stephen Dorff

Az író ezúttal is Nic Pizzolatto, akinek egy epizód erejéig (a The Hollywood Reporter értesülései szerint a 4. részben) besegített David Milch, a Deadwood alkotója. 

Az is biztos, hogy Pizzolato a 3. évadot közösen rendezi majd, mégpedig Jeremy Saulnierrel, aki a Green Room és a Blue Ruin filmeket dirigálta. Bár Saulnier újoncnak számít Hollywoodban, de az előbb említett két filmjét pozitív fogadtatásban részesítette a szakma, így bizakodóak lehetünk.

A vegyes fogadtatásban részesült második évadhoz hasonlóan ezúttal is három központi karaktere lesz a történetnek, ismét két férfi és egy nő felállásban, akiket Marshala Ali, Stephen Dorff és Carmen Ejogo (Selma, Alien Covenant) formál majd meg.

– Dorff egy arkansasi nyomozót, Roland Westet alakítja, akiről eddig annyit tudunk, hogy életét és karrierjét egy rejtélyes gyilkosság árnyékolja be. Az is valószínű, hogy West, az Ali által megformált Ozark hegységbeli állami rendőr, Waynes Hays segítségére siet. Míg Ejogo, Amelia Reardon nevű tanárt testesíti meg. A karaktere valószínűleg kapcsolatban állhat a két, 1980-ban eltűnt gyermek esetével.

the girlfriend experience carmen ejogo
Carmen Ejogo a The Girlfriend Experience című sorozatban

– Míg az első évadot Louisianában, a második évadot Kaliforniában forgatták, addig A törvény nevében harmadik szezonját az Egyesült Államok Ozark régiójában rögzítik majd (Ozark amúgy is a sötét ügyletek központi helye).

– A szinopszisról eddig annyit tudunk, hogy követni fogja az előző évadok narratíváját, ismét egy szerteágazó bűncselekmény nyomába erednek nyomozóink, ami közel egy évtizede mélyül, éppen ezért három különböző idősíkon játszódik a történet.

mahershala ali
Mahershala Ali

– Az új évad szerteágazó idővonala emlékeztethet minket a Matthew McConaughey és Woody Harrelson nevével fémjelzett első évad történetére, ami 1995-ben kezdődött, és 2012-ben, majdnem két évtizeddel később ért véget.

Hivatalos premierdátummal még nem rendelkezünk egyelőre. Reméljük, a sokak szerint második évaddal döcögősen folytatódó sorozat (bár szerintem a Colin Farrell, Vince Vaughn és Rachel McAdams triászának szövevényes sztorija legalább annyira jó volt, mint Harrelsonéké, ha nem jobb) talán ezúttal képes lesz megugrani az első évad által magasra tett lécet. Valószínűleg egyébként idén debütálhat az HBO-n, így az elcsúsztatott, 2019-ben érkező Trónok harcával nem fogják ütni egymást, és csak a 2018-ban jelentkező Westworld 2. évadával kell összeegyeztetni.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Cate Blanchett lesz a zsűrielnök Cannes-ban
Következő cikk Elit játszma - kritika