Tavaly a Darkot vártuk a Netflixen, most a The Raint


coverlg

A Netflix kiadta a közelgő posztapokaliptikus túlélődrámájának, a The Rainnek az elő hosszabb előzetesét, amiben a pusztulást az eső hozza.

A The Walking Dead óta csak úgy szárnyalnak a világvégét bemutató sorozatok, amikben a főhősök etikai dilemmákon keresztül hozzák meg a legnehezebb döntéseket, miközben az emberség és a társadalom hamis látszatát is kialakítják maguk körül. A The Rain ebbe a műfajba próbál meg egy kis frissességet hozni azáltal, hogy az emberiség nagy részét egy olyan vírus pusztítja ki, amit az eső hordoz. Elsőre nem tűnik túl egyedinek a dolog, de legalább már nem egy újabb zombikatasztrófáról van szó, ami jó jel.

A The Rain lesz az első Dán sorozat a Netflix palettáján  (a németek Stranger Things-éből, a Darkból kiindulva pedig már tudjuk, hogy nem csak a tengerentúlon tudnak nemzetközi sikerekkel kecsegtető sorozatot készíteni), ami az új kedvcsinálója alapján ügyesen ötvözi majd a skandináv krimik és a világvége hangulatot. Az pedig, hogy a The Rain képes lesz-e a Dark minőségét megugrani majd kiderül május 4-én, amikor is a streaming óriás felületén bemutatkozik. Abban viszont már az első képkockákat látva biztosak vagyunk, hogy a műfaj szerelmeseit biztosan magával ragadja majd a posztapokaliptikus történet.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Még egy utolsó előzetes a Deadpool 2-höz
Következő cikk Rejtvény megfejtése után láthatjuk a Westworld új előzetesét és poszterét