Premierdátumot kapott az Elton John életrajzi film, a Rocketman


john

A Paramount bejelentette, hogy 2019 májusában bulizhatunk majd egy nagyot Elton John zenéire a mozitermekben.

Pontosabban 2019. május 17-én debütál majd a Lee Hall (Viktória királynő és Abdul) forgatókönyve alapján Dexter Fletcher rendezte Elton John életrajzi film, a Rocketman, amiben a legendás énekest a Kingsman sztárja Taron Egerton kelti majd életre.

A projekt előélete nem volt zökkenőmentes, már 2013-ban felmerült a film terve és több nagy név, akik Elton különböző korszakaiban kelthették volna életre az énekest – az egyik Tom Hardy lett volna-, már rendezőt is talált a projekt Michael Gracey személyében, de ő végül inkább A legnagyobb showman székét foglalta el. Ezt követően halottnak hittük a filmet, majd hirtelen a semmiből, áprilisban bejelentették a főszereplőjét és a stúdió zöld utat adott a Rocketmannek.

Egerton szerint a Grammy-díjas zenészről szóló film egy fantasy-musical lesz, amely Elton slágerein keresztül meséli majd el életének legfontosabb pillanatait. De ez még nem minden, az Egerton-Fletcher párosa, akik immár másodszorra dolgoznak együtt a bűbájos igaz történetet elmesélő, az Eddie, a sast követően, olyan innovatív életrajzi filmet képzeltek el, ami kísérleti jelleggel kilép a műfaj határaiból, pont úgy, ahogy tette azt Elton John a zeneiparban.

Fletcher jelenleg a Queen-film, a Bohemian Rhapsody rendezőjeként hangolódik az Elton John projektre, amit a kirúgott Brian Singertől örökölt meg félúton, így a musicalekkel járó krízishelyzetekből is alaposan felkészülhet.

A jövő májusban debütáló Rocketman dolga nem lesz könnyű, ugyanis a John Wick 3. fejezetével kell majd versenybe szállnia, míg a hónap elején debütál majd a Bosszúállók 4, majd a Pokémon film és az élőszereplős Aladdin. Ennek ellenére mi nem féltjük a filmet, Elton John még mindig tömegeket képes megmozgatni.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Terror 1. évad - kritika
Következő cikk Megvan a Boba Fett Star Wars spin-off rendezője!