Megvan a Boba Fett Star Wars spin-off rendezője!


borito 19

A The Hollywood Reporter értesülései szerint a Logan – Farkas direktora írja és rendezi a készülő Boba Fett antológia filmet.

A pletykák szerint James Mangold már dolgozik a forgatókönyvön Simon Kinberg író-producerrel, akinek a nevéhez olyan filmek köthetőek, mint az X-men franchise vagy a Mentőexpedíció. Egyelőre a Boba Fett történetének részleteit a Sarlacc vermének mélyén őrzik, így semmit sem tudni róla.

A rajongók körében nagy népszerűségnek örvendő hullócsillag életű fejvadász önálló filmjén korábban Josh Trank (A fantasztikus négyes) munkálkodott, de a stúdió a bejelentést követően nem sokkal elvette tőle a projektet. Őt követte a sorban Kinberg, akinek a rendezői debütálása a jövőre érkező Dark Phoenix lesz és aki Mangolddal már többször is sikerre vitt filmeket, ez már magában jó előjel a Boba Fettet illetően.

Ugyan hivatalosan még nem erősítette meg a Lucasfilm a híreket, az Egy Star Wars-történet alcímű mellékáguk eddig minden reményüket beváltotta, kezdve a Zsivány Egyessel és a vegyes fogadtatásban részesült Solóval, ami annak ellenére, hogy az újkori Star Wars filmek közül a leggyengébb nyitányt produkálhatja, még így is szépen termel majd a Disney-nek.

Boba Fett először  az 1978-as Holiday Specialben bukkant fel animált karakterként, első mozis debütálása az 1980-as A Birodalom visszavágban volt, majd a 83-as A jedi visszatér elején gyorsan elhalálozott. Mindennek ellenére a rajongók körében kultikus magasságokba emelkedett, így Lucas előzménytrilógiájában jelentős szerepet kapott, mindemellett könyvekben, képregényekben, videojátékokban és mesékben bukkant fel.

Boba Fett mellett a stúdió további spin-offokon is dolgozik, például a régóta áhított Obi-Wan Kenobi filmen, melyről az értesülések szerint Stephen Daldry (A felolvasó) folytat tárgyalásokat.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Premierdátumot kapott az Elton John életrajzi film, a Rocketman
Következő cikk Hírszerkesztőket és cikkírókat keresünk a sorba!