Egészen máshogy is kinézhetett volna a Millenium Falcon a Solóban


falcon

Han Solo ikonikus hajója, a Millenium Falcon egy kicsit megváltozott a Solo: Egy Star Wars-történetben, ami az eredeti koncepciós rajzok alapján sokkal radikálisabb frissítést is kaphatott volna.

A Lucasfilm dizájn vezetője, James Clyne a StarWars.com-nak beszélt a hajó fiatalabb változatának kidolgozásáról, amire összesen 60 különböző tervet készítettek. A stúdiónak a forgatókönyvre hivatkozva csak egyetlen kérése volt, mégpedig, hogy a Millenium Falcon tartalmazzon egy olyan elemet, ami mentőkabinként funkcionálhat.

falcon 1
A végül újraálmodott Falcon

Clyne és csapata az eredeti űrhajót tervező Ralph McQuarrie kezdeti terveit is felhasználta a munka során, így a korai formaterveik letisztultak voltak. Végül a kért kabint az Ezeréves Sólyom orrán található “foghíjas” részbe építették be:

Mindig viccesnek találtam a Millenium Falcon orrán található hézagot, emlékszem gyerekként azon gondolkodtam, hogy ez miért ilyen? Volt ott valami, ami pontosan odaillik? Esetleg több dolog csatlakozhatott oda? Egy örök rejtély volt számomra, erre itt vagyok 40 évvel később, és ténylegesen megoldhattam ezt a problémát.

– nyilatkozta Clyne, aki azt is elárulta, hogy eredetileg a Falcon hajótestének festésével is sokat játszottak. A tervezőcsapat rengeteg színkombinációt megnézett, sőt még az izomautókra jellemző piros lángnyelveket is kipróbálták (ami az amerikaiak legendás autójának a Pontiac Trans Am-nek matricáját is tartalmazta).

kep 10
koncepciós rajz a Solóhoz forrás: starwars.com

millenium

kep 2 3

kep 3 5
Koncepciós rajzok a Solóhoz forrás: starwars.com

Szerencsére végül megmaradtak a minimális formai változtatásoknál, hiszen a Sólyom alakja legendássá vált az elmúlt évtizedek során, így értelmetlen, és a rajongók szemében biztos gyűlöletes lett volna, ha teljesen átformálják. Ti elégedettek voltatok Solo járgányával vagy esetleg a koncepciós rajzok közül jobban tetszik valamelyik?

kep 4 3
a lángnyelves Falcon forrás: starwars.com
kep 5 1
a Pontiac Trans AM matricáját tartalmazó koncepció forrás: starwars.com

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Uma Thurman a Netflix természetfölötti sorozatának fedélzetén
Következő cikk Ha a Disney hercegnők 2018-ban építenének karriert