Jeff Goldblum csillagot kapott a hírességek sétányán


borito 36

Jeff Goldblum, aki a filmtörténelem legnagyobb blockbustereiben játszott, június 14-én, csütörtökön megkapta a 2638-as csillagot a hollywoodi hírességek sétányán.

A 65 éves veterán sztár az ünnepélyes átadón viccesen megjegyezte

Mindig is ez volt a szerencseszámom.

Ezután köszönetet mondott azoknak a színészeknek, rendezőknek és stábtagoknak, akikkel együtt dolgozott a 123 filmet felölelő karrierje során, majd elárulta, hogy igyekezett az egész életét önteltség nélkül a színészetnek szentelni.

Egy nap a repülőtéren jártam, ahol egy nő rám nézett… teljes transzban jött oda hozzám és azt mondta: “Kérdezhetek valamit?”

kezdett bele Goldblum a Hollywood Boulevardon a sztorizgatásba.

Majd annyit kérdezett: “Te Howie Mandel vagy?” Ez valódi keserű pirula volt számomra, de egyben egy nagyon jó lecke is arról, hogy nem szállhatunk el magunktól.

jeff

A csillagot kiérdemelt színész bár az 1974-es Bosszúvágy című film óta Hollywood vérkeringéséhez tartozik, úgy tűnik csak a közelmúltban ismerte fel a világ a Jeff Goldblum varázst. Ahogy ő fogalmazott, a dolgai most virágoznak, és egy igen elfoglalt periódusát éli az életének, ezért “boldog idiótának” érzi magát: nemrégiben bemutatták a Wes Anderson rendezte Kutyák szigetét és a Jurassic World 2-őt, melyben ismét Ian Malcolmként bukkan fel, és akkor még a Jodie Fosterrel közös krimijéről, a Hotel Artemisről és a közeljövőben megjelenő első jazz albumáról nem is beszéltünk.

jeff4

Goldblum legismertebb szerepei közé tartozik az 1978-as Oscar-díjas Annie Hall, a Testrablók támadása illetve a David Crononberg rendezte 1986-os A légy (melynek szívesen elkészítené az újabb folytatását is), de szerepelt a legmagasabb bruttó bevételt produkáló filmek listáján szereplő Jurassic Parkban, A függetlenség napjában és annak folytatásában is. A felélesztett szerepeinek fontosságáról is ejtett pár szót az ünnepség után:

Az ilyen kis jutalomjátékok emlékeztetnek a szenvedélyemre, arra, hogy honnan indultam és miért is csinálom ezt valójában.

Mindemellett a tévéképernyőkön 2005-ben a Will és Grace című vígjátéksorozat kiemelkedő vendégszereplőjeként Emmy-jelölést szerzett.

Az átadón készült fotók:

jeff2

jeff3

jeff5

jeff6

jeff7

jeff8

jeff9

Képek forrása: justjared

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Gotti - kritika
Következő cikk Európában is kiépítik a 270 fokos betekintést nyújtó moziélményt, a ScreenX-et