Ha a Bosszúállók a 90-es években készült volna


thanos

Alig 10 nap múlva a Marvel-moziuniverzum 10 évnyi építkezést – és közben 18 filmet kitermelve – követően a Bosszúállók: Végtelen háborúval kiteljesedeik. Minden eddiginél grandiózusabb kalandot ígér Thanos érkezése, melyben az eddig megismert hősök többsége egyesül. De mi lett volna, ha ez a milliárdokat termelő franchise a 90-es évek derekán jelenik meg, az akkori közkedvelt sztárokkal? Ezen elgondolkodva összeállítottuk a retró Bosszúállók csapatát, melyben Kurt Russell Vasember, Jeff Goldblum Hulk, Brad Pitt Thor és Patrick Swayze Amerika Kapitány.

Nektek tetszik a felállás vagy változtatnátok valamin? Írjátok meg kommentben!

1. Vasember/Tony Stark szerepében Kurt Russell

A 89-es Tango és Cash óta tudjuk, hogy Kurt Russellnek remekül áll a laza, mocskos módszerekkel az igazságot hajszoló macsó figurája, így a milliárdos, Playboy-barát géniuszt a kisujjából kirázta volna.

ironman

2. Amerika Kapitány pajzsát Patrick Swayze kapja meg

Az igazság bajnokának egy olyan színész kell, aki a közhelyesen hangzó monológok szavalása közben a legnagyobb kliséket is elhiteti velünk. Swayze erre a legalkalmasabb 90-es évekbeli sztár, és a tánctudása sem elhanyagolható a Kapitány pajzsával bemutatott koreográfiák végett.

amerika kapitány

3. Brad Pitt, a villámok istene, Thor

Pitt 2004-ben bizonyította a Trója című film dühtől és önfejűségtől hajtott Akhilleusz szerepében, hogy ha kell, akkor igazán acélosra tudja magát gyúrni. Biztosra vesszük, hogy 10 évvel korábban is képes lett volna rá. A két szerep között sok a hasonlóság, na meg pont kapóra jött volna a félmeztelenkedés Thorként, így a női tekintetek elsiklottak volna a kor kétes minőségű látványtechnikájáról.

thor 1

4. Jeff Goldblum, mint a zöld, dühöngő Hulk/Bruce Banner

Goldblum 86-os A légy című filmje mára kultikussá vált. Az önmagán kísérletező tudóst, kinek félresikerült teleportációs tesztje során keveredik a génállománya egy légyével, Goldblum egyszerre közelítette meg hátborzongató és emberi módon. Számára Hulk nem jelentene nehézségeket, sőt a Dr. Jekyll és Mr. Hyde effektust akár új szintre is emelhette volna.

hulk

5. A csapat összetartó eleme, akinek a szemfedő is jól áll, Nick Fury, vagyis David Hasselhoff

Nem szívesen emlékszünk vissza Nick Fury első debütálására a nagyvásznon, igaz, itt még David Hasselhoff nem teljesen vágta haza a karrierjét, de a meredek lejtmenet kezdetét jól jelezte. Mi mégis azt mondjuk, hogy alapvetően Hasselhoff keménykötésű, régi értékeket hangoztató Shield ügynöke remekül illet volna egy Bosszúállók filmbe, főleg, ha a 98-as szóló kalandja előtt verbuválja össze a csapatát. Tesztoszterontól bűzlő beszólásaival és mosolyra képtelen arcával üde színfoltja lehetett volna az akciójeleneteknek.

David Hasselhoff as Nick Fury

6. Fekete Özvegy/Natasa Romanoff, mint a szépséges Michelle Pfeiffer

Pfeiffer a Batman visszatér Macskanőjeként egyszer már zsinóron rángatta a DC-világ alakjait, és aki Batmanből képes hülyét csinálni, annak a Marvel gyerekbarát világának lakóit sem nehéz manipulálnia és megvezetnie.

fekete özvegy

7. A misztikumok nagymestere, Doctor Strange Alan Rickman játékával

Mielőtt Rickman Roxfortban fejleszthette varázstudását, gyakorlásképpen Doctor Strange-ként harcolhatott volna a világ megmentéséért. Rickman színészi játéka legalább annyira különleges és varázslatos, mint az egykori orvosból lett hős. Az egoista, nagyképű doktor, akinek a világa darabokra hullik, ínyenc szerep lett volna a színésznek. Vasemberrel vagyis Kurt Russellel való találkozásába pedig bele se gondolunk.

doctor strange

8. Kinek karjában rejlik az Erő, Mark Hamill A tél katonája/ Bucky Barnes

Meglepő a hasonlóság Mark Hamill és Sebastian Stan arcvonásai között, így egyértelmű, hogy a 90-es években rá várt volna ez a szerep. Érdekes lett volna látni, hogy a Luke Skywalker nevével egybeforrt színész miként formál meg egy megtört, kihasznált katonát. Bár a lelke mélyén viaskodó jó és rossz nem áll távol Hamilltől, ezzel talán új fejezet kezdődhetett volna a karrierjében.

a tel katonaja

9. A két lábon járó Hadigép/Jim Rhodes, Denzel Washington

Kurt Russel mellé egy szintén A-ligás társ dukál, aki bár mellékszerepre kényszerül, de ha a kamera úgy követeli meg, akkor képes magára irányítani a figyelmet. Washington számára ez gyerekjáték, aki Rhodesként egyensúlyban tartja Starkkal való kapcsolatát, miközben erős érzelmi töltettel ruházza fel a kapcsolatukat.

hadigép

10. Wakanda védelmezője, akitől a vámpírok is rettegnek, Wesley Snipes, a Fekete Párduc

Snipes 92-ben majdnem megvalósította a Fekete Párduc mozit, ami az afrikai küzdősportokat helyezte volna a középpontba, de végül, mint már tudjuk elkaszálták az ötletet. Ez mégsem akadályozta meg abban, hogy a 90-es évek közepére az egyik legismertebb akciósztárrá váljon, a 93-as A Pusztítóban Phoenixként félelmetes és kiszámíthatatlan karaktert alakított, ami pont kapóra jön T’Challa megformálásánál, hiszen egy elzárt világ ismeretlen védelmezőjeként és egyedi módszereivel kilóg a társadalomból. A később bemutatott Pengével már az is bizonyossá vált, hogy Snipes a képregény-adaptációk világába is remekül beillik, így aki egymaga képes éjszakánként rettegésben tartani a vámpírokat egy karddal, annak azt is elhisszük, hogy a szuper fejlett Wakanda fegyvereivel az egész világot megmenti.

fekete párduc

11. A kölyökképű, gyermeki esetlenség tökéletes megtestesítője, Keanu Reeves, a Pókember

Keanu a Bill és Ted zseniális kalandja című filmben remekül megragadta és túlzásaival kifigurázta a tinik viselkedését és világát. Pont ez kell nekünk a közkedvelt és gyerekbarát Pókember képében is, aki tapasztalatlan hősként, átlagos problémákkal kikövezett útját keresve kollégáihoz képest gyakran vicces és megmosolyogtató szituációkba kerül, miközben a szíve végig a helyén van.

pokember

12. A legyet röptében is lenyilazó Sólyomszem, mint Dolph Lundgren

Lundgrenről elmondhatjuk, hogy nem erőssége a beszéd, szája helyett az izmai beszélnek, Sólyomszem háttérben meghúzódó figurájára éppen ezért tökéletes választás. El tudjuk róla képzelni, hogy egyetlen nyílvesszővel akár idegen lények tömkelegét leszedi, miközben a közelharc sem rettenti el.

Képkivágás

13. Amerika Kapitány hű társa, a Sólyomszem után szabadon, csak Sólyom/Sam Wilson, Will Smith

Will Smith nem csak a rosszfiúkkal bánt el a 90-es években, de Sötét zsaruként a Földet is megmentette nem egyszer az inváziótól. Az akciót és a humort remekül ötvöző színész csapatban igazán erős, így kiváló adok-kapok játékot biztosíthatna Amerika Kapitánnyal, miközben látványos mozdulatok közepette helyben hagyná az ellent.

solyomszem

14. Tom Hanks, az észrevétlen, apró kis hős, A Hangya

A 90-es évek egyértelműen Hanks évtizede volt, olyan filmjei követték egymást, mint a Philadelphia, A szerelem hullámhosszán, a Forrest Gump, az Apollo 13 és a Ryan közlegény megmentése. Ha Hanks rábólintott volna A Hangya szerepére, akkor biztosra vehettük volna, hogy remek szórakozásban lesz részünk. Mindemellett elképesztő érzéke van az átlagemberek megformálásához, ami Scott Lang pitiáner tolvajnál remekül kidomborítható, míg az Ami sok, az sokk és az Egyik kopó másik eb vígjátékából az is kiderült, hogy humorérzékben sem szenved hiányt.

a hangya

15. Aki a tekintetével is elbűvöl, Milla Jovovich Skarlát Boszorkány szerepében

Jovovich leginkább a zombik irtásáról híresült el az egyre csak hanyatló A Kaptár-szériában. Azt viszont nem vitathatjuk, hogy erős női jelenlétével a hátán cipelte a filmet, ami tökéletessé teszi Skarlát Boszorkány szerepére.

skarlátboszorkány

16. A galaxis csibésze, Űrlord, mint Mel Gibson

Gibson a Halálos fegyverrel örökre belopta magát a legjobb zsarupárosok közé, Martin Riggs pedig nagyon is hasonlít Űrlordhoz: mindig bajba keveredik, nagy dumájával bárhonnan kimenti magát és nem veti meg a gyönyörű nők társaságát, miközben társait folyamatosan őrült helyzetekbe hajszolja. Szóval Gibson a galaxis fenegyerekét álmából felkeltve is eljátszotta volna.

rlord

17. A harcos űramazont, Gamorát ki más is kelthetné életre, mint Halle Berry

Gibsonnal csak úgy szikrázott volna kettejük között a levegő, igaz, ekkortájt még csak mellékszerepekben bukkant fel Berry, de szépségével még így is bőven elég lett volna A galaxis őrzői antihős csapatába. Később persze egy képregény-feldolgozással, az X-mennel az ő karrierje is szintet lépett, ami bizonyította, hogy Berry is érti a képregények lényegét.

gamora

18. A Pusztító, az érzelmek és a csapatmunka nagymestere, vagyis Arnold Schwarzenegger Draxként

Emberfeletti izomzat és a stáblistáig tartó félmeztelenség? Persze, hogy a testépítők utánozhatatlan példaképe, Schwarzenegger. Ezt magyarázni sem kell.

19. A nagypofájú mosómedve, Rocket, mint Joe Pesci

A folyton szövegelő mosómedve, jobb tolmácsot nem is kaphatna, mint Joe Pesci, aki a veretes dumák kifogyhatatlan tárházával rendelkezik. Talán a képregény-adaptációk világát is új irányba terelte volna a Nagymenőkhöz vagy a Halálos fegyverhez hasonló szikrázó szövegelésével. Thanosról biztosan ledumálta volna a kesztyűt.

rocket

20. A leghálásabb szerep, a bajos fa, Groot Bruce Willis tolmácsolásában

Ha már itt van a csapatban a múlt század legnagyobb akcióhőseinek nagy része, pont Bruce Willis maradna ki? Érdekes lenne látni, ahogy kicsi vagy tini Grootként megszólaltatja a “szavak lexikonjaként” is funkcionáló élő fát.

groot

21. A Marvel-moziuniverzum legrettegettebb ellenfele, a kesztyűmániás Thanos, vagyis Ron Perlman

Most, hogy összeállítottuk a retró Bosszúállókat, már csak egy méltó ellenfél kell az A-ligából kovácsolt csapatnak. Ide az antagonisták lelkét jól ismerő színész kell, egy olyan ember, aki pozitív karaktereket csak hírből ismer, aki a tekintetével egy egész világot fel tudna perzselni. Kétség sem fér hozzá, ez Ron Perlman terepe, akit a jóisten is erre teremtett az egyedi fizimiskájával.

thanos

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (238.)
Következő cikk Robert De Niro soha életében nem látott még kutyát