Kitudódott a Star Wars IX nyitójelenete és egy visszatérő karakter kiléte?


borito 62

Friss híresztelések szerint Ewan McGregor ismét Obi-Wan Kenobit játssza majd a Star Wars IX. részében, aminek nyitójelenete pontot tesz egy karakterének történetére.

Az elmúlt években többször felmerült már Egy Star Wars-történet ötlete a Jedi mesterről, de az elmúlt napokban villámcsapásként jött a hír miszerint a Lucasfilm a Solo produkálta gyenge bevételi adatok miatt az alapoktól gondolja át a stratégiáját, így a Kenobi-filmet, ha nem is vetették el teljesen, egy időre kerülőpályára kerül, ami ráadásul rendezőjét Stephen Daldryt is elvesztette.

Amíg viszont a rajongók siratják a már cselekménnyel is rendelkező, régóta áhított spin-off filmet, elkerülte a figyelmüket, hogy McGregor tulajdonképpen szerepelt Az ébredő Erőben is, ahol a hangját kölcsönözte a Maz Kanata kastélyában lejátszódó erőlátomásban.

A The Sun információi szerint a 2019. decemberében debütáló új trilógia záródarabjában pedig ismét visszatér majd. Az egyelőre meg nem erősített hírek szerint J.J. Abrams titokban forgatja le a színésszel a jeleneteket, míg arról nem esett szó, hogy mekkora szerepe lesz majd a történetben. Valószínűleg Az utolsó Jedik Yodájához hasonlóan erőszellemként csak néhány bölcs gondolat átadásáig jelenik majd meg Rey előtt.

Egyébként érdemes fenntartásokkal kezelni az állítást, de Yoda felbukkanását is többször pletykálták a VIII. rész kapcsán, amit végül a Lucasfilm nem erősített meg, így akár ennek is lehet valóságalapja.

Ahogy a Cinemablend jelentése mellett sem mehetünk el szó nélkül, akik szerint a IX. rész nyitójelenete  Leia Organa tábornok temetésével indít majd, ami logikusnak tűnik figyelembe véve, hogy Carrie Fisher Az utolsó Jedik forgatása közben tragikusan elhunyt. Bár többször felmerült, hogy a színésznőt a Zsivány Egyesben látható Peter Cushinghoz hasonlóan CGI technológiával keltik majd életre, ezt a stúdió tavaly év januárjában cáfolta. Vagyis a Leiától való búcsú a nyitányban máris nem olyan elképzelhetetlen, ami azt is feltételezi, hogy az új SW-film visszahozza a részek közötti nagyobb időbeni eltéréseket is (Az ébredő Erőt Az utolsó Jedik közvetlenül folytatta).

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (247.)
Következő cikk Sophie Turner Eminemet rappel, majd megmutatja a Trónok harcás tetoválását