Rövidfilm versenyt hirdettek az Alien közelgő, 40. évfordulója alkalmából


borito 71

Felettébb izgalmas hír kapott szárnyra, ugyanis a 20th Century Fox rövidfilm-versenyt indított az Alien-filmek szerelmeseinek.

Bizony-bizony jövőre lesz 40 éve, hogy bemutatták a franchise első részét, A nyolcadik utas: a Halált. Sok idő eltelt azóta, az 1986-os, A bolygó neve: Halál még méltó volt elődjéhez (sőt, sokan jobbnak is tartják a James Cameron által rendezett, akció-orientált folytatást), a franchise harmadik és negyedik része viszont ugyanúgy neuralgikus pont volt a sorozat életében, ahogy a közelmúltban készült előzményfilmek, a Prometheus, és az Alien: Covenant is (az Alien vs. Predator filmeket most inkább ne említsük meg).

A közelgő évforduló kapcsán a 20th Century Fox gondolt egy nagyot, és úgy döntött, hogy 6 rajongó számára lehetővé teszi, hogy egy verseny keretében 5-9 perces rövidfilmeket készítsenek, és akár 246 000 dollárt nyerjenek. A jelentkezési határidő július 3-a, eddig kell előrukkolni az ötletekkel, kicsiny országunkat azonban ez sajnos nem érinti, a versenyben ugyanis csak az Egyesült Államok lakói vehetnek részt.

Íme a felhívást reklámozó videó:

A versenyszabályzat adott, a kikötések között szerepel például, hogy a már létező karaktereket, illetve történéseket nem lehet felhasználni, a rövidfilm stílusának és hangulatának pedig az eredeti alkotáshoz kell hasonlítania.

kep 37
Gratulálok! A te rövidfilmedet választottam ki!

Valószínűleg még lesznek más események is a közeljövőben az Alien-évforduló megünneplésére, jelenleg viszont ez egy hatalmas lehetőség 6 szerencsés embernek, hogy megmutathassák a franchise iránti rajongásukat.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Így fest Gal Gadot és Chris Pine a Wonder Woman 2 forgatásán
Következő cikk Jared Leto vámpírköntösben

1 Comment

  1. […] Forrás: Hetedik sor […]