Megvan a Maffiózók-előzményfilm rendezője


sopranos

11 éve annak, hogy a sorozatok világát alaposan felforgató Maffiózók története véget ért az HBO képernyőjén. Az elmúlt években többször felvetődött pletykákat követően az alkotója, David Chase elérkezettnek látta az időt, hogy tető alá hozza a Soprano család előzményfilmjét, ami most már hivatalos rendezővel is büszkélkedhet.

A The Many Saints of Newark címre keresztelt projektet pedig nem más, mint Thor: Sötét világot is jegyző Alan Taylor dirigálja majd Chase és Lawrence Konner forgatókönyve alapján. Ahogy az már a címből is sejthető az 1967-es Newark-i zavargások adják majd a történet gerincét, ami az amerikai olasz és az afroamerikai bűnszervezetek között kialakult faji feszültségekre koncentrál, miközben több kulcsszereplő fiatalabb változatával is találkozhatunk az eredeti sorozatból.

A New Line Cinema-nál készülő előzményfilmnek nem lesz könnyű dolga, ha méltó akar lenni az 1999-ben indult Maffiózók nevéhez, ami az összesen 6 évada során 21 Emmy-díjat zsebelt be. Az mindenesetre jó hír, hogy Taylor nem ismeretlenként csatlakozik a Soprano családhoz, ugyanis korábban kilenc részt is rendezett a sorozatból (a “Kennedy and Heidi” című részért megkapta az Emmy-díjat a legjobb rendezés drámasorozat kategóriájában), illetve a Mad Men – Reklámőrültek, a Trónok harca, a Boardwalk Empire – Gengszterkorzó és a Deadwood sikersorozatokhoz is nagyban hozzájárult tehetségével, így a televíziós tapasztalata adott, a nagy kérdés már csak az, mindezt miként lesz képes egy egész estés filmbe tömöríteni.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Miles Teller a Top Gun 2-ben
Következő cikk Videóbizonyíték, hogy a Rick és Morty az amerikai Mézga család