Steven Spielberg Stephen King regényéből készít filmet


stephen king steven spielberg

A Stephen King-rajongók már évek óta várják, hogy A Talizmán című regény filmes adaptációt kapjon, most úgy tűnik, hogy az elkövetkező években nem más, mint maga Steven Spielberg fogja ezt megvalósítani.

Spielbergnek annyira tetszett A Talizmán története, hogy még 1982-ben vásárolta meg a könyv megfilmesítési jogait, de azóta nem jutott el a megvalósításáig. Az Entertainment Weekly által közölt cikkében Spielberg és King is megszólalt a projekt kapcsán:

Többször is nagyon közel járt ahhoz, hogy elkészítse (Spielberg), amivel kapcsolatban sok vita is volt akkoriban. – mondta King.

Spielberg nem adta fel a dolgot és most már készen áll rá, hogy valóban tető alá hozza A Talizmán filmváltozatát.

Úgy érzem, hogy a közeljövőben ez lehet a leggazdagabb együttműködésünk… A könyv jogait 82 óta birtoklom, és nagyon remélem, hogy a következő néhány évben el is készíthetem…. Ez az, amit már 35 éve szerettem volna a mozikban látni.

A regény történetét, amit King Peter Straubbal közösen írt mintha csak Spielberg gyermeki lelkének készítették volna: a fantasybe oltott cselekmény középpontjában ugyanis egy fiatal fiú áll, aki egy párhuzamos világba utazik, a Territóriumokba, hogy meglelje a Talizmánt, ami megmentheti haldokló anyja életét.

spielbergking
Kép forrása: Entertainment Weekly

Az Oscar-díjas rendező azt is elárulta, hogy nem feltétlenül ragaszkodik a rendezői székhez, ami a naptárját tekintve érthető, hiszen hamarosan nekiveselkedik az Indiana Jones 5-nek, amit a West Side Story remake-je követhet.

Ha A Talizmán tényleg megvalósul, akkor történelmi jelentőséggel bírhat, hiszen a két legenda annak ellenére, hogy ugyanazon generációnak ikonjai, eddig még nem működtek együtt közös projektben. A közös munkához az 1982-es Poltergeist – Kopogó szellem kapcsán kerültek a legközelebb, amiben King Spielberggel közösen írta volna a forgatókönyvet, de ez sem jött össze, mivel akkoriban Stephen King egy hosszú hajóúton tartózkodott és mivel ekkor még nem lehetett az interneten üzenni, Spielberg nem érte el a regényírót.

Most, hogy a King-rajongók számára beköszöntött az aranykor és az elmúlt években csak úgy záporoztak az író regényeinek film- és sorozatváltozatai, talán megvalósulhat a két legenda összefogása is, ami egy méltó feldolgozását eredményezheti A Talizmánnak. Ti örülnétek neki, ha Spielberg készítene egy King-adaptációt?

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Tűzgyűrű: Lázadás - kritika
Következő cikk American Crime Story 2. évad: The Assasination of Gianni Versace - kritika