Befutott a Stranger Things 3. évadának első kedvcsinálója!


borito 30

A Netflix jóvoltából egy apró ajándékban részesülhetnek a Stranger Things rajongók. Egy reklámot kaptak a nézők. A reklámnak, valljuk be, nem szoktunk örülni. Ezúttal azonban kifejezett extázist és ujjongást érzünk a videó láttán, mely alapján joggal gondoljuk, hogy a Stranger Things-beli Hawkins városkája jelentős fejlődésnek indul a következő évadban.

A 90 másodperces videó a Starcourt Pláza nyitását hirdeti:

egyike Amerika, és talán a világ legjobb bevásárlóközpontjainak!

A videó tele van a nyolcvanas évek fogyasztói társadalmának referenciáival és preferenciáival. Kezdve a korhű GAP logóval vagy a Waldenbooks könyvesbolttal. Vagy emeljük ki a fagylaltozást, a bevásárló túrákat, vagy akár a plázabeli randevúkat. A videó végén láthatjuk Steve Harringtont (Joe Keery), amint apadó lelkesedéssel beszél a jégkrém örömeiről. Micsoda meglepő és szívet melengető fordulat ez a videóban, ugyanis addig, csak a vérbeli rajongók tudhatják, hogy ennek mind a Stranger Things-hez van köze. Mindenki más, csak a videó nosztalgikus ízét és illatát élvezheti, mely visszarepíti őt a fényreklámoktól villogó nyolcvanas évek Amerikájába.

A 90 másodperces videó más utalásokat is rejt: Sam Goody zeneboltjának kirakatában az épp debütáló Bruce Springsteen album, a “Born in the USA” látható, valamint a Waldenbooks könyvesbolt épp Tom Clancy “The Hunt for Red October” művét hirdeti amelyek esetleg az új évad zenei vezérfonalát illetve baljós alaphangulatát szeretnék felfesteni. Ám ezek az utalások nemcsak hangulatot adnak, hanem kijelölik a pontos dátumot is: 1984. Az Amerikai álom hajhászásának fénykora. Ebben az évben történik Michael Douglas sármjának és izmainak hódítása a Smaragd románcában, ekkor voltak tele a legtöbb emberrel a dübörgő görkoris diszkók, és ez volt a kezdete a robbanásszerűen a földből előtörő plázák korának.

A videó jelzi tehát a Hawkins városába érkező Starcourt Industries tevékenységeit is. Ugyanolyan baljós hír lehet ez szereplőink számára, mint a második évadból ismert Hawkins Laboratórium ténykedései? Alig várjuk hogy megtudjuk. Meddig kell várnunk? A reklám szerint a Starcourt Pláza a következő nyáron nyitja meg kapuit..

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A Marvel hősnői focijátokosként még a magyar válogatottat is megmenthetnék
Következő cikk Christopher Lloyd szerint jó ötlet a Vissza a jövőbe 4