A Sony Venomja csak 13-as besorolást kap egy Marvel crossover reményében


borito 23

Évekig azt hallgattuk a szuperhősuniverzum királyától, a Marveltől, hogy ne számítsunk crossoverre a Sony karaktereivel, mert külön építik a világaikat. Ez persze nem jelenti azt, hogy a stúdió nem reménykedhet. A kevesebb vért és erőszakot jelentő 13-as besorolás által arra számítanak, hogy a Sony és a Marvel világai egyesülhetnek egy új szuperhősfilmben.

Ezen álom megvalósításához az első lépés, hogy 13-as besorolást kapjon a Tom Hardy nevével fémjelzett projekt. Ha R besorolást kapna az erőszak és a vér miatt, a Marvel egyáltalán nem akarna együtt dolgozni Venomékkal.

Kérdés az, hogy egy emberevő, agyat reggeliző karakternek jót tesz-e, ha a történetéből kicenzúrázzák a lényegét: az erőszakot és a vért, és egy családi filmszerű felhanggal jutalmazzák meg. Az az érzésünk támad ekkor, mintha a Sony maga alatt vágná a fát…

A Sony a vádak elleni védelemhez a Marvel Pókemberére hivatkozik. Hiszen a Pókember egy kedves és vicces, közkedvelt és népszerű családi mozi, a crossover esetében esélye se lenne Venomnak egy ilyen történethez csatlakozni, ha ugyanolyan sötét és baljós marad a figura, mint amilyennek alapjából indult a Sony munkája során.

A rendező, Ruben Fleischer azonban a sötétség és az erőszak határainak maximalizálását ígéri:

Olyan Venomot viszünk a vászonra, hogy az a lehető legjobban hasonlítson a képregénybeli eredetijére. Egy erőszak és vérengzés nélküli Venom nem lenne az igazi.

Márpedig ezek szerint nem lesz az igazi, mert egy 13-as besorolásba nem fér bele az emberevés, az agyreggelizés, a hasfelmetszés és egyéb specialitások, amik Venom sötétségét jellemzik. Abban is kezdünk kételkedni, hogy a második igen biztató előzetes durvább jelenetsorokat felvezető képei benne maradnak a végső változatban.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Gyilkos játékok 1. évad - kritika
Következő cikk Az animált Gal Gadot is csatlakozik Rontó Ralph csapatához