Megvan Tarantino új filmjében ki játssza a gyilkossággal vádolt Bruce Lee-t


borito 32

A Manson család brutális gyilkosságához a harcművészet fenegyerekének is köze volt, és már tudjuk is ki fogja játszani Bruce Lee-t.

Sokan nem tudják, hogy Bruce Lee-nek kulcsszerepe volt a Sharon Tate meggyilkolása körüli eseményekben. Quentin Tarantino ezt a feledésbe merült történetet is nagyképernyőre viszi a Volt egyszer egy Hollywoodon keresztül. Mostanra pedig már meg is találta a tökéletes színészt a kung-fu legenda megformálására.

Mike Mohról tudni kell, hogy gyakran állít emléket Bruce Lee-nek a közösségi médiában. Most pedig lehetőséget kapott a harcművész életre keltésére is. Neve már múlt hónapban hivatalosan is felkerült a stáblistára, mikor a Sony bejelentette, hogy a drámai thrillert Hollywoodban és környékén fogják forgatni. Ám ekkor még nem derült ki a szerepe, és a legtöbben nem is foglalkoztak vele, hogy a főleg harcos szerepekben feltűnő Moh mit kereshet Tarantino új filmjében.

Bruce Lee jelenléte Sharon Tate meggyilkolása körüli ügyekben némileg furcsa. Amikor a testeket felfedezték 1969 nyarán, a nyilvánosság még nem is szentelt olyan nagy figyelmet Charlie Mansonnak és követőinek, akik a kegyetlen gyilkossággal faji háborút akartak kirobbantani. Ugyanis a halála idején terhes Tate legközelibb barátai mellett, maga a férje, Roman Polanski is úgy gondolta, hogy Lee ölhette meg feleségét és meg sem született gyermekét. Az egész egy napszemüvegre vezethető vissza.

kep 10

Ezen a nyáron Roman Polanski Bruce Lee-vel edzett, aki akkoriban úgy próbált betörni a filmiparba – és ezzel együtt könnyen és gyorsan pénzt keresni -, hogy leckéket adott. Sharon Tate-et is tanította a Bontóbrigád című filmbeli szerepéhez. Egy nap Bruce elmesélte Polanskinak, hogy elvesztette a napszemüvegét. A dolog pikantériája, hogy a rendőrség aztán felfedezett egy napszemüveget a bűntény helyszínén, ami persze felkeltette Polanski figyelmét. A hatóságok akkor még egy ismeretlen tettesnek tulajdonították a kiegészítőt.  Polanski viszont gyanakodott, hiszen ő tudta, hogy Bruce Lee-ben meg van az erő ahhoz, hogy puszta kézzel megöljön valakit. Igaz, akkoriban a rendező a sokktól nem volt teljesen beszámítható állapotban és ma már tudjuk, hogy Bruce Lee-nek valójában semmi köze nem volt a Tate-gyilkossághoz.

Ez a kis szösszenet pontosan úgy hangzik, mint egy klasszikus Tarantino filmben feltűnő mellékszál. Ráadásul a Kill Bill óta tudjuk, hogy az egyedi szemléletű filmkészítő óriási Bruce Lee rajongó. A Becstelen Brigantykból kiindulva Tarantinoról ismeretes, hogy nem foglalkozik a teljes történelmi hitelességgel, szóval még bármi kisülhet ennek az elemnek az elmeséléséből. Jövő augusztusban majd meglátjuk.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Megújult az Art+Cinema nagyterme, ennek apropóján 300 Ft-ért mozizhatunk
Következő cikk Csak összehozták a Mi kell a nőnek? női remake-jét, íme az első előzetese - Szavazás!