Mihez kezd a Netflix a Jóbarátok nélkül?


borito2 3

A WarnerMedia és a The Walt Disney Co. búcsút vesz a Netflixtől és saját streaming csatornát alapít, miközben kivonja a hozzá tartozó tartalmakat a legismertebb szolgáltatótól, többek között a Jóbarátokat.

A kérdés az, hogy mit tud felmutatni a Netflix, hogy nála maradjanak a nézők, ha már nincs lehetőség annyi jó filmet és sorozatot követni náluk. Példának okáért ilyen a Jóbarátok. A Warner Bros. Television 1994-től 10 évadon át sugárzott története a mai napig az egyik legkedveltebb sitcom. A sok hasonló felmérést végző Parrot Analytics szerint Amerikában csak a Brooklyn Nine-Nine és az Agymenők előzi meg. De valószínűleg a világ rengeteg pontján hasonlóan előkelő helyezést érne el Rachel, Ross, Monica, Chandler, Phoebe és Joey.

sorrend
Parrot Analytics felmérése

Ha belegondolunk a Netflixnek már szimplán a Jóbarátok hiánya is nagyon feltűnne. Ám nem feledkezhetünk meg az összes többi családbarát tartalomról sem. Sokan ültetik le a gyereket órákra az itt elérhető mesék elé és most tekintsünk el a bébiszitterkedés ezen módjának helyessége felől. Mindenesetre, ha nem nézhetik közösen mostantól a Disney hercegnőket, Star Warst, Pixart, Marvel és DC filmeket, akkor pláne rengetegen fogják elveszíteni érdeklődésüket a Netflix iránt.

jobaratok huha

A Netflix uradalom atyja Ted Sanders azonban nem aggódik. Szerinte a saját gyártású tartalmaikat olyan sokan szeretik világszerte, hogy semmi okuk sincs kardjukba dőlni. A Stranger Things, a Kártyavár, a Narcos, a The Crown, Orange Is the New Black és még sorolhatnám a valóban kiváló és közkedvelt sorozatokat. Őket egészíti ki még az egyéb gyártóktól licenszelt művek, mint például a pár napja bejelentett új Dracula sorozata a BBC-nek, ami a Sherlock híres alkotópárosa Steven Moffat és Mark Gatiss kezei közül fog kikerülni. Hogy ezek a tartalmak elegendőek lesznek-e, hogy a Netflix továbbra is vezető legyen ezen a piacon, azt most még igazán nem tudhatjuk.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Nem akármelyik Batmobile bukkant fel a Joker film forgatásán
Következő cikk Nem állnánk Nicole Kidman útjába - Destroyer előzetes