Simon Pegg és Judd Apatow mesél karrierjükről, filmjeikről


A hétvége arra is jó, hogy olyan videókat nézegessünk, amiben vicces és befutott emberek meséljenek karrierjükről mint például Simon Pegg vagy Judd Apatow. Az sem mindegy, hogy mindketten elég szimpatikus fickók.

A már 50 éves Simon Pegg nem szimplán csak egy jópofa angol színészfickó. Edgar Wright rendezővel együtt írták (amiben ő ugye játszott is) a remek Spaced sorozatot és a Cornettó-trilógiát (Haláli hullák hajnala, Vaskabátok, Világvége), ha csak ezt produkálja, már az is klassz karrier. Viszont Hollywoodban is jól megvetette a lábát, számos franchise-ban visszatérő karakter (Star Wars: Az ébredő Erő, Star Trek, Mission: Impossible III óta mindegyikben). Miből lett a cserebogár? Megosztja:

Judd Apatow volt az a fickó, aki az ezredforduló után adott egy lökést a vígjáték műfajnak. Remek forgatókönyvíró, filmrendező, olykor zínész és humorista. Az Apatow Productions nevű produkciós cég megalapítójaként az ő nevéhez fűződik a Különcök és stréberek című televíziós sorozat, a 40 éves szűz (2005), a Felkoppintva (2007), a Ki nevet a végén? (2009), a 40 és annyi (2012) és a Kész katasztrófa (2015) című filmek elkészítése. Számos díjat elnyert, köztük egy Emmy-díjat (The Ben Stiller Show sorozatért), filmjei számos Oscar, Golden Globe, és Grammy-jelöléseket is kaptak. 2007-ben az Entertainment Weekly „Hollywood 50 legokosabb embere” listáján első helyezést szerzett. Apatow-ot a férfiak közti barátságot bemutató, úgynevezett „bromantikus” vígjáték nevű modern filmes műfaj úttörőjének tartják.

Ehhez kapcsolódik:

Simon Peggék humorral figyelmeztetnek, itt a Haláli hullák hajnala 2

Sajátítsd el az angol szlenget Henry Cavill és Simon Pegg segítségével

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Jolie, Depp, Clooney... 20 sztár és az első alkalom
Következő cikk A film rövid története 14. rész - Akira Kurosawa, Ozu Yasujirō