20 híresség, aki 30 fölött lett világhírű és elismert


Sok ember feladja az álmait, csak azért, mert azt gondolja, már túl öreg hozzá. De hány évesnek kell lenni a sikerhez? Nos, ha megnézzük a befutott emberek történeteit, ha nem vagy már a 20-as éveidben, akkor is jó esélyed van az álmaid beteljesülésére. Még ha ez nem is tűnik mindig így, látva a 25 évesen fantasztikus karrierrel rendelkező ismerősöket. Azért, hogy kicsit inspiráljunk titeket, következzenek itt olyan hírességek, akiknek sikerült, még ha kicsit el is húzódott a dolog. (Zárójelben a koruk, amikor jött az áttörés.)

Stan Lee (39)

stan leeAz ikonikus képregényíró, Stan Lee még csak 17 éves volt, amikor bekerült a kiadói üzletbe. Először asszisztensként dolgozott a Timely Publications képregény részlegén. Akárhogy is, de eljutott a töltőtollak töltésétől és ceruzanyomok kiradírozásától a részleg vezetéséig, majd 1961-ben, 39 éves korában, kiadta az első képregényét. A többi pedig már történelem.

Alan Rickman (42)alan rickman

A mindenki által ismert színész, Alan Rickman egészen más területen kezdte pályafutását. A színészi napok előtt grafikusként dolgozott. „Graphiti” néven még stúdiót is nyitott. Aztán 26 éves korában úgy döntött, hogy színész lesz és jelentkezett a Royal Academy of Dramatic Art köreibe. A tehetségét a Die Hard 1988-as első részével fedezték fel, ekkor 42 éves volt. Innentől rakétaként tört a csúcsra, rengeteg remek szerepet hagyva maga után. A legtöbben Perselus Pitonként ismerik a Harry Potter-filmekből. Az első rész idején 2001-ben 55 éves volt.

Morgan Freeman (50)

morgan freemanEgyike Hollywood legnagyobb tisztelettel övezett színészeinek. Morgan Freeman gyermekkora óta szeret színészkedni, ám az érettségi után mégis belépett pilótának az Air Force-hoz. Végül kiszállt, hogy színészként kiteljesedhessen, ám ez némi időbe telt. 50 éves koráig és a Hamis riport (Street Smart) című filmig kellett várnia. De megérte, ha csak a Remény rabjaira, a Miss Daisy sofőrjére vagy a Hetedikre gondolunk.

Samuel L. Jackson (46)

samuelA már 72 éves Samuel L. Jackson napjaink egyik legjobban kereső színésze, több mint 100 filmmel a háta mögött. Már a húszas évei elején is belekóstolt a színjátszásba. Spike Lee mozijaiban (Szemet szemért, Mo’Better Blues, Dzsungelláz) és a Jurassic Parkkal is már alakult a karrier, de csak a Ponyvaregény (Pulp Fiction) hozta meg a rég áhított sikert.

Steve Carell (43)

steveA nagy áttörés előtt Steve Carell nem igazán kapott főszerepeket, aztán minden megváltozott, amikor 43 éves korában elindult A Hivatal (The Office), már sorban jöttek a mozik is: 40 éves szűz, Párterápia, Zsenikém, Őrült, dilis szerelem, és számos Oscar-jelölt darab (A nagy dobás, A család kicsi kincse, Foxcatcher). Azóta is igen foglalkoztatott.

Harrison Ford (35)

ford 31Karrierje elején Harrison Ford nem volt elégedett a szerepekkel, amiket kapott, így úgy döntött, hogy kitanulja az asztalos szakmát, a családja támogatása érdekében. Az American Graffiti és a Magánbeszélgetésekben való villanásai is segítettek, hogy megkapja Han Solo szerepét, onnan pedig nem volt megállás.

Christoph Waltz (53)

christoph waltz.jpegAz osztrák-német származású színész a nemzetközi ismertséget és a jelentős szerepeket a Becstelen Brigantykban nyújtott félelmetes alakításával érte el 53 éves korában. 3 évvel később pedig a Django elszabadulban már meg is duplázta az Oscar-díjai számát, és azóta is tele az előjegyzési naptárja.

Liam Neeson (40)

liam neesonAz egyetem után Liam Neeson mindenféle munkát elvállalt: dolgozott targoncásként és kamionsofőrként is. Első szerepét 25 éves korában kapta, bár szerepelt Woody Allen filmben (Férjek és feleségek) és ő volt Darkman, de várnia kellett az igazi nagy sikerre egészen 40 éves koráig, a Schindler listája főszerepéig.

J. K. Rowling (32)

jk rowlingA világhírű Harry Potter sorozat megírása előtt J. K. Rowling depresszióval, szegénységgel küzdött, megpróbált felépülni egy rossz házasság után és mindent biztosítani a gyermekének. Ezalatt kezdte írni a Harry Pottert. Az első rész 1997-ben jelent meg, amiből aztán 2001-ben készült a filmváltozat. Azóta ő az egyik legjobban kereső regényíró a  világon.

Bryan Cranston (44)

bryanMegannyi tévés epizódszerep után, Bryan Cranston megcsípte a Már megint Malcolm (Malcolm in the Middle) című sitcom egyik szerepét. Ez jelentette az első áttörést, majd a nemzetközi ismertséget 8 évvel később, a Breaking Bad főszerepével, Walter White-ként nyerte el, teljesen megérdemelten.

Viola Davis (43)

viola davisViola Davis már gimnazistaként is imádott játszani és több filmben is feltűnt a 2008-as év előtt. Ekkor szerepelt a Kétely (Doubt) című drámában. Annak ellenére, hogy egyetlen egy jelenete volt, az akkora hatású volt, hogy eljutott vele az első Oscar-jelöléséig is, ezzel kikövezve az útját a siker felé. 2017-ben pedig harmadjára, meg is nyerte a Kerítésekért az áhított arany szobrocskát.

Danny Trejo (41)

famous people success later in life 5c76e24a1fc11 700Hosszú időn át Danny Trejo ki-be járkált a börtönből és a drogfüggőségével küszködött. Az élete akkor változott meg, amikor a Szökevényvonat (Runaway Train) rendezője lehetőséget látott meg benne és szerepet ajánlott a 41 éves férfinak, így indítva el a karrierjét. Azóta 404 kreditje van az imdb-n (mozifilmek, szinkron, sorozatok…stb).

Jonathan Daniel Hamm, 37

jonathan hammA 90-es években Jonathan Daniel Hamm pincérkedett és küszködött a színészi szerepek megtalálásával. Megfogadta magának, hogy ha 30 éves koráig nem sikerül semmi, akkor feladja az egészet. Szerencsére kisebb szerepek megtalálták, így 37 éves korában megtalálhatta a hírnevet végül meghozó szerep: Don Draper a Reklámőrültekből (Mad Men).

Billy Bob Thornton (41)

billyA 80-as évek közepén Billy Bob Thornton nem igazán kapott színészi állást, így telemarketinggel és gyorsétterem vezetésével tartotta fenn magát két szerep között. Az áttörés akkor jött el, amikor megírta, megrendezte és eljátszotta a Pengeélen főszerepét 41 évesen. Az Oscar-díjjal már repkedtek az ajánlatok, Armageddontól a Fargo sorozatig elég színes a repertoárja.

James Gandolfini (38)

famous people success later in life 5c76dfa97002a 700A csaposként és klub tulajdonosként dolgozó James Gandolfini a sorozattörténetet író Maffiózókkal lett világhírű 38 éves korában. Sajnos túl korán hagyott itt minket, és milyen a sors, a fiára hagyta kultikus szerepét.

Sylvester Stallone (30)

slyStallone eleinte nehezen kapott színészi megbizatást, egy ideig hajléktalan is volt, ráadásul még pornószerepet is vállalt a megélhetésért. Aztán 30 éves megírta magának Rocky szerepét, és nem volt megállás a sztárráválás útján, Oscar-jelölések, Rambo… és napjainkig aktív.

Jessica Chastain (34)

jessicaA diplomáját a Juilliardon megszerző Jessica Chastain sok éven át nem érte el a hírnevet. 2011-ben aztán 6 filmben is szerepelt és az akkor 34 éves színésznő nemzetközi ismertséget szerzett A segítség és Az élet fája című drámákkal, A Zero Dark thirty – A bin Láden-hajsza már a  második Oscar-jelülést jelentette neki. Nehéz üres lapot találni a határidő naplójában.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Futás - kritika
Következő cikk A legnézettebb tévésorozatok 1951-2019 között mozgó ábrán szemléltetve