34 év után együtt a Meglógtam a Ferrarival stáb, Matthew Broderick jelen


matthewÚjabb résszel jelentkezett Josh Gad álomprojektje, a Reunited Apart. Aki esetleg lemaradt volna a korábbi öt epizódról: az ismert színész Zoom-on keresztül hozza össze különböző kultfilmek stábjait nosztalgiázni, miközben adományokat is gyűjtenek. A legtöbb film a 80-as évekből származik, mint a Csobbanás, a Kincsvadászok, a Vissza a jövőbe trilógia és a Szellemirtók, de a 2000-es évek elejét is felidézhettük a Gyűrűk Ura stábjának köszönhetően.

A mostani (az utolsó epizód) a kommentelők kérésére az 1986-os tinifilm, a Meglógtam a Ferrarival (Ferris Bueller’s Day Off) volt. A film két szempontból emelkedett ki a korszakot meghatározó John Hughes filmek közül. Az egyik, hogy a Ferris Buellert alakító Matthew Broderick a negyedik falat áttörve gyakran, közvetlenül a nézőhöz beszélt. Mondjuk ezt már Woody Allen is alkalmazta az Annie Hallban, nagyon működött a Pop, csajok, satöbbiben és a Kártyavár sorozatban lett igazán csúcsra járatva. A másik jelentős elem a film témája, ahogyan az akkori amerikai kamaszok lázadását szélsőségesen, mégis befogadhatóan mutatta be.
Az “osztálytalálkozón” ezekről is szó esett, valamint Broderick bedurrant térdéről a forgatás elején, hány Bueller gyerek is volt igazából, hogyan zajlottak a castingok, ruhapróbák, hogyan keveredett a közgazdaságtan tanár szerepébe Ben Stein; emellett sok jelenetet konkrétan felidéztek. A  főszereplő trió: Matthew Broderick (Ferris), Alan Ruck (Cameron), Mia Sara (Sloane) mellett még részt vett a beszélgetésben Jennifer Grey, Cindy Pickett, Lymon Ward, Ben Stein, Kenny Ortega és egy különleges vendég.

Kedvenceink voltak:

36 év után a Szellemirtók stábja is újra együtt nosztalgiázott

Újra összeültek a Gyűrűk Ura szereplői és Peter Jackson ofő is jelen

A Kincsvadászok stábja 35 év után nosztalgiázik egy közös videóban

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (339.)
Következő cikk Megérkezett Aretha Franklin életrajzi filmjének előzetese