Film készül A Keresztapa születéséről – Coppola szerepében Oscar Isaac


the godfatherFrancis and the Godfather címmel az Oscar-díjas Barry Levinson (Esőember) viszi vászonra azt a legendás harcot ami az 1972-es A Keresztapa megvalósulásához vezetett. Coppolát Oscar Isaac fogja játszani, Jake Gyllenhaal pedig Robert Evanst alakítja majd a Paramount vezetőjét. Az eredeti forgatókönyvet Andrew Farotte írta amin Levinson még fejlesztett.godfather

Bár A Keresztapát az egyik legnagyobb amerikai filmnek és a 70-es évek szerzői korszakának szimbólumának tartják, az elkészítése korántsem volt egyszerű feladat. Az akkor 31 éves Coppola győzködte a stúdiót és Evanst, a Paramount vezetőjét, hogy New Yorkban forgathassa le a filmet, ami brutálisan drága volt. Mindezt azután, hogy Mario Puzo forgatókönyve Kansas City-ben játszódott.
Vita volt arról is, hogy Don Corleone szerepét Marlon Brandóra osszák, neki akkoriban már leáldozóban volt a karrierje. Évek óta nem játszott sikeres filmben. Al Pacino szerepeltetése is kétséges volt Michael Corleoneként. Robert Evans vállát ráadásul olyan terhek nyomták, mint hogy a stúdió a csőd szélére került, illetve a valódi maffiának sem tetszett, hogy az üzelmeiket nagyvászonra vigyék.

Végül Marlon Brando legjobb színésznek járó Oscarján kívül a film megnyerte a Legjobb Adaptált Forgatókönyv, és a Legjobb Film díját is.

„A produkció körüli őrület és a furcsaságok ellenére egy igazi filmklasszikus született.” – mondta Levinson.

A maga részéről Coppola jóváhagyását adta a tervre. „Bármelyik film, amelyet Barry Levinson bármiről készít, érdekes és érdemes lesz!” – mondta Coppola.

Kapcsolódik:

9 érdekesség A Keresztapáról

Miről szól A Keresztapa?

A Keresztapa kiskáté

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Van Gogh az örökkévalóság kapujában - kritika
Következő cikk Visszatérés Epipóba - kritika