Timothée Chalamet lesz a fiatal Willy Wonka


willy wonka chalametTimothée Chalamet fogja eljátszani a címszereplőt a Wonka című musicalben, ami a híres-neves csokoládékészítő fiatalságáról szól majd.

Roald Dahl egyik leghíresebb könyve a Charlie és a csokigyár (itthon megjelent Karcsi és a csokigyár címmel is), amiben egy szegény kisfiú, Charlie Bucket megnyer egy aranyjegyet, amivel végigjárhatja Willy Wonka különös, titkoktól hemzsegő gyárát. Az új musical az üzem megnyitása előtti időkben fog játszódni, így ne keressük majd a már ismert szereplőket.willy wonka chalamet gene wilder johnny deppA rejtélyes csokoládékészítőt eddig két jelentősebb adaptációban láthattuk. Az egyik a mémként is elhíresült Gene Wilder alakította Wonka az 1971-es Willy Wonka és a csokigyárban. A másik a 2005-ös Tim Burton feldolgozás Johnny Depp főszereplésével. Ebben már röviden foglalkoztak a gyáros múltjával, kezdve a cukorkagyűlölő édesapával és az Oompa Loompákkal való találkozásról. Ám ezen részleteken kívül homály fedi a különös férfi múltját, így bőven van terük a készítőknek egy új történet létrehozására.
A projekt 2018-as indulásakor négy nagyobb név is felmerült a címszerepre: Ryan Gosling, Donald Glover, Ezra Miller és Tom Holland. willy wonkaVégül az igencsak elfoglalt Timothée Chalamet-ra esett a választás. Idén végre csak mozikba kerül vele a sokak által várt Dűne Denis Villeneuve-től, a Wes Anderson rendezte The French Dispatch és a sztároktól zsúfolt katasztrófafilm a Don’t Look Up is. A Bob Dylan életéről szóló Getting Electric még csak alakul, de jelen pillanatban úgy tűnik, mindenki vele szeretne dolgozni.
A fiatal színész egyébként énekelni és táncolni is fog a 2023. márciusában mozikba kerülő Wonkában, amit Paul King (Paddington 1-2.,) rendez. Mondjuk Gene Wilder és Johnny Depp elég színesen hozták anno a karaktert, így a feladat adott.

Érdekelhet:

Timothée Chalamet egy olyan koronavírus, aki senkit nem fertőzött meg

Timothée Chalamet lesz Bob Dylan és a filmet James Mangold rendezi

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Itt az Oscar-díjas rendezőnő Marvel mozijának, az Örökkévalóknak trailere
Következő cikk Cillian Murphy mesél, Nolan és Danny Boyle filmek, a Birmingham bandája