Ételstylist árulkodik a filmben látható ételekről, ehető vagy nem?


filmes etelekAz evés egyszerre lehet létszükséglet és élvezet. Az étvágygerjesztésében fontos szerep jut az ételek látványának is, ebben a videóban éppen ezt az esztétikai szempontot elemzi ki Susan Spungen ételstylist is. Történetein, saját munka tapasztalatain keresztül rengeteg háttér-információt kaphatunk. Hiszen azt mindenki el tudja képzelni, hogy az olvadás miatt rendes fagylaltot igazából nem lehet felszolgálni, pótolni kell sorbettel (esetleg színezett krumplipürével). Nem utolsó szempont a látvány mellett az se, hogy a színészek képesek legyenek megenni, vagy legalább megkóstolni a kamera előtt az adott helyettesítő megoldást.
A válogatásban szóba kerülnek teljesen egyértelműen “ételes filmek” (Julie és Julia; Ízek, imák, szerelmek; Étel, ital, férfi, nő; Willy Wonka és a csokigyár; Az alapító) és olyanok is, ahol egy-egy fontosabb jelenet miatt kerül nagy hangsúly az étkezésre (A neveletlen hercegnő; Matilda, a kiskorú boszorkány; Szex és New York; Emily Párizsban; Becstelen brigantyk; Marie Antoinette, Grand Budapest Hotel).

Ez az összeállítás is érdekelhet híres filmes étkezésekről:

Top 10 filmtörténeti étkezés, egy ebéd Hans Landával?

Kapcsolódik:

Reggeli, ebéd, vacsora az animációs filmekben

Edd meg, amit nézel! Főzőcskézzünk filmekből, sorozatokból!

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk 30 éves a Terminátor 2. – Az ítélet napja
Következő cikk A hét röhögései (390.)