7+1 videóval tisztelgünk Marty Scorsese zsenije előtt


scorsese 11942. november 17-én született a filmtörténet egyik legfontosabb rendezője, Martin Scorsese. Az írrel bizonyította, hogy van még benne kraft, és azóta nem is tétlenkedik. Most 7 videóval tisztelgünk zsenialitása és gazdag karrierje előtt. Éljen sokáig Marty!

Ennél szebb főhajtást Martin Scorsese munkássága előtt már nem lehet készíteni (max egy bővebbet a még ezt követő filmjeivel, ez A Wall Street farkasáig tart. Egy legendás rendező lenyűgöző karrierjét láthatjuk 12 percben, minden kockája azt bizonyítja, hogy erre a csodálatos pályára született.

Scorsese a filmvásznon

Scorsese rengetegszer szerepelt a kamera előtt is, hiába híresebb a másik oldaláról. A saját mozijaiban a Taxisofőr az egyik legközismertebb cameója, viszont sokszor feltűnt csak hangban (A Wall Street Farkasa), de a vallási témájú filmjeiben viszont sosem (így az Némaságban sem). Vendégszerepelt másnál, például Kurosawa Álmokjában Van Gogh-ként vagy animáltan a Cápamesében. Tanulságos kis videó!

Scorsese tükrei

Martin Scorsese minden tükrére jut legalább egy De Niro vagy egy DiCaprio, Harvey Keitel, olykor egy Daniel Day-Lewis, Liam Neeson, de ha más nem legalább egy  Nicolas Cage és akkor a Hölgyekről még nem is beszéltünk. Egy veretes filmográfia visszapillantó, öltöző és fürdőszobatükrökön át.

Scorsese fentről

Számos módon szét lehet cincálni egy életművet, pláne ha olyan olyan gazdag, mint Martin Scorsese direktor úré. Isten szemszögéből. Megint lehet vizsgáztatni magunkat, hogy felismerjük-e így, egy kockából az adott filmet.

Scorsese közelsége

Scorsese mozijai bőven szolgáltatnak alapanyagot. Ha néztük fentről most nézzük közelről.

Scorsese odasiet szereplőihez

Amikor a kamerával gyorsan odalépett hőseihez.

56 éve ilyet forgatott

Miért érdekes? Ha láttad a Nagymenőket, a Casinót,  A Wall Street farkasát, vagy éppen a Némaságot, akkor mindjárt rájössz. Az 1964-es It’s Not Just You, Murray! Már előre vetítette a ma 77 éves direktor fényes karrierjét, ezt a rövidet még szorgos diákként készítette a New York-i Egyetemen.

+1

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Elden Ring – bétateszt
Következő cikk Szellemirtók - Az örökség - kritika