Kung Fury: Street Rage – játékteszt


keyart 3Fejlesztő: Hello There Games; Kiadó: Hello There Games, Aurora Punks; Platform: PC, PS4

Megelőzve a második Kung Fury-film várható jövő évi megjelenését, frissítően ható, de kevés tartalommal bővült a cirka 5 évvel ezelőtt debütált Street Rage.

A mindössze 31 perc hosszúságú, tékás időket idéző Kung Fury című sci-fi/akciófilm 2015-ben jelent meg egy bravúros Kickstarter kampányt eredményeként. Sztorija szerint egy ijfú hekus különleges harcművészeti tudás birtokába jut, miután belecsap a villám és megmarja egy kobra. Később, egy sikeres megbízatás alkalmával a címszereplő kiiktat egy gonosz árkád játéktermi robotot, s a rendőrfőnök felajánlja számára, hogy a továbbiakban újdonsült társával, Triceracop (a magyar változatban Dinozsarusz) partnereként üldözze a bűnt. Mindeközben felbukkan Adolf Hitler, aki még az 1940-es években megtanult kungfuzni és felvette a Kung Führer nevet, majd időutazás segítségével 1985-ben landol, ahol maroktelefonon keresztül jóformán mindenkit szitává lő a rendőrőrsön. Kung Fury így elhatározza, hogy a világ legjobb hackerének segítségével visszamegy a múltba és leszámol a náci vezetővel.

1 3Korábban A hetedik sör közepe is cikkezett róla, hogy Michael Fassbender és Arnold Schwarzenegger szerepet vállalt a Kung Fury momentán cím nélküli folyatásában. Az interneten fellelhető információk alapján a bulgáriai és németországi forgatások már régóta befejeződtek, így a megvágott anyag gyaníthatóan a premier időpontjára várva „dobozban” pihenhet. Most azonban úgy tűnik, hogy kínkeservesen beindulni látszik a marketing gépezet, melynek feltehetően első állomásaként a Hello There Games leporolta a Kung Fury: Street Rage c. verekedős játékot.

2 5Két vadiúj letölthető tartalommal frissült a független svéd fejlesztőcsapat alkotása. Az ingyenes The Arcade Strikes Back egyjátékos kampányában megpucolhatjuk Miami sötét utcáit: a pályák során a balról és jobból érkező nácikat gombnyomásra kell elgyepálnunk. Valamelyik rosszarcút egyetlen ütéssel kifektethetjük, ugyanakkor olyanok is ránk támadhatnak, akiket az irányzék különböző kombinációival hagyhatjuk helyben. Ez az egyszerű harcrendszer hasonlít a One Finger Death Punch-ban tapasztaltra, ami pechünkre sokkal jobban kihasználja a duplagombos beat ’em up játékok rendszerét. A narráció viszont egész jó lett, főleg, hogy a hangjukat az eredeti Kung Fury szereplői szolgáltatják és maga a történet pedig felfogható a film folytatásának.

A második DLC jelenlegi 5 eurós vételára nem mondható vészesnek, ámde sajnálatosan a narrációra az A Day at the Beach apropóján nem futotta; ellenben jó hír, hogy ötödik karakterként immáron David Hasselhoff bőrébe is belebújhatunk. Az irányítás sokkal szabadabbá vált, ezúttal bármerre mozoghatunk és bevethetünk egyedi speciális képességet is, amit újratöltődés következében a rengeteg ellenlábas leküzdésével gyakorta alkalmazhatunk. A szintek jóval sokszínűbbek, ugyanis a várost elhagyva csatornában, a virtuális világban vagy a tengerparton is bunyózhatunk – és mindezt megtehetjük helyi kooperatív módban.

Magával ragadó ’80-as évekbeli hangulatot áraszt a Kung Fury: Street Rage, s ehhez nagyban hozzá járul Mitch Murder fülbemászó szintetizátoros muzsikája és a VHS-kort idéző pazar látványvilág. Ám, ha hasonló típusú csihi-puhi játékot keresel, el kell, hogy keserítselek, mivel kevés egyedi tulajdonságot, valamint kihívást lelhetünk fel benne. A teljesen eltérő sajátosságú választható karaktereket, illetve a humoros párbeszédeket leszámítva csupán néhány kellemes óra erejéig tud székhez szegezni.

6. szék

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Yaga – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (409.)
Következő cikk Élőszereplős Szárnyas fejvadász és Alien tévésorozat készül