Hell Pie – játékteszt


hellpie keyart

Fejlesztő: Sluggerfly; Kiadó: Headup; Platform: PC, PS4|5, Xbox One & Series X|S

Gyomorforgató helyre invitál bennünket a Hell Pie, mely erősen korhatáros ügyességi játék és azon felül sem való mindenkinek.

Vegyük úgy, hogy a Hell Pie esetében az American McGee féle Alice játékok brutalitását keresztezték a Postal franchise pofátlan és olykor kifejezetten tabudöngető humorával. A frissen megjelent ugrálós tesztalanyunk főszereplője Nate, aki élete eddigi legnagyszerűbb megbízatását kapja: össze kell happolnia a lehető leggusztustalanabb hozzávalókat a Sátán születésnapi tortájához. Ehhez a rossz ízlés démonának ki kell merészkednie a túlvilágba, ahol segítségére lesz Nugget, a háziállatként fogvatartott angyal, aki kapaszkodó horogként és fegyverként egyaránt segítségére szolgál.

hellpie1

Négy gigantikus, látvány és platformer elemek szempontjából igencsak sokszínű, de javarészt eltérő tulajdonsággal ellátott világban szimatolhatunk a sütemény bizarr hozzávalói után. Keresgélni főként eldugott helyeken javallott és persze küldetésorientált területeken, amik lezárásként mind-mind gigantikus főellenségek elleni, vérben tocsogó párharc során érnek véget. A begyűjtött összetevőket a főhadiszállásunkon szorgoskodó séfnek kell elvinnünk az általa jóváhagyott időben.

hellpie2

A pályák, de még a főhadiszállásunk is tele van skinekkel és harácsolható cuccokkal. Ilyenek például a mini bárányok, akikből a megfelelő mennyiségűt összeszedve, majd feláldozva beléphetünk az átjárókon, melyekben rövid kihívásokat abszolválhatunk. A jutalom nem marad el, szarvainkat ugyanis különleges adottsággal spécizhetjük fel: ilyen például a gyorsabb futás vagy a fénycsíkon való suhanás.

hellpie3

Címünk műfajára alapvetően jellemző, hogy egyik-másik talentum bekasszírozása után érdemes visszatérni valamely korábban látogatott helyszínre, ugyanis bizonyos dolgokat csak azok birtokában érhetünk el. Hősünket és csatlósunkat az arra alkalmas menüpontban fejleszteni is tudjuk, ehhez azonban a területek legkülönbözőbb szegletein fellelhető kutyakonzerveket kell magunkhoz ragadnunk. Különösebb részletességbe nem mennék bele, hogy mire költhetjük el nehezen felhalmozott dobozainkat, de erősen ajánlatos zsákmányolásba fognunk, hiszen elherdálásukból kifolyóan a saját végigjátszásunkat könnyítjük meg.

A német Sluggerfly Unreal Engine 4 alatt tákolta össze a felnőtteknek szóló Hell Pie meseszerű világát. Szerfelett szórakoztató produktummal gazdagodtak a veterán ügyességi címek rajongói. Nem stílusának legnehezebb képviselője, de kellőképpen sokrétű s a groteszk humort sem veti meg. Karakterei pedig görbe tükörként elevenednek meg az álságosság előtt, ami lépten-nyomon a valóságban jócskán elburjánzott.

75

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

A Building Full of Cats – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (443.)
Következő cikk Együtt kezdtük - kritika