Szexterápia


szexterápiaSzexterápia (The Little Death), rendező: Josh Lawson, szereplők: Bojana Novaković, Ben Lawson, Josh Lawson, Damon Herriman, ausztrál vígjáték, 95 perc, 2014. (18)

Örömforrás

A forgatókönyvíró, rendező, színész, Josh Lawson a Gátlástalanok című sorozatból lehet ismerős, de Will Ferrell oldalán is többször felbukkant már.  Ezúttal hazájában forgatott egy jó kis mozit.

Ausztrál filmeket ritkán láthat a magyar közönség és általában akkor sem vígjátékot. A Szexterápia eddig csak fesztiválokon szerepelt, a görögöktől díjazva tért haza. A cím miatt egy kicsit félve ültem be rá, de nagyon kellemesen csalódtam, mert eredeti és rendkívül szórakoztató.
Egy normális környéken látszólag normális párok élnek. Az ajtók mögött azonban a szexuális vágy kiélésének legkülönbözőbb formáit találjuk. A tabudöntögetés gyakran a legtermészetesebb dolgokról szól. A szereplők jó szexet akarnak és amikor rájönnek, hogyan kaphatják meg azt, akkor mindent elkövetnek ezért. Ez történhet a másik aktív vagy passzív közreműködésével és igen, a film az „”ahogyantól” lesz vicces. Van, akit az izgat, ha a másik alszik és van, akit az, ha a másik sír.
A színészek nagyon jók, láthattuk már őket amerikai sorozatokban és filmekben is. Az ötlet erős, a megvalósítás ügyes és átgondolt. Egyes történeteket részletekben kapunk meg, míg másokat egyben, de így működnek igazán, ezért ez a látszólagos aránytalanság nem zavaró. A különálló történetek a filmben csak egy ponton találkoznak.  A szereplők ugyanazon a környéken élnek, ahol az oda költöző és mindenkinek bemutatkozó szexuális bűnöző tűnik a legnormálisabbnak. Biztos mindenki tudja, de azért leírom, a kis halál beteljesülést jelent. Orgazmus, ha így jobban ismerős. Ha volt már, akkor azért ajánlom a Szexterápiát, ha még soha, akkor meg azért. Mert mekkora ötlet már, hogy valaki azért hívja fel a süketnémáknak fenntartott callcentert az éjszaka közepén, hogy kapcsoljanak neki gyorsan egy profit, aki segít rárántani.

8/10

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Zűrös olasz esküvő
Következő cikk Válás francia módra - kritika