Szerelem a felhők felett


amour et turbulences avion

Szerelem a felhők felett (Amour & turbulences / Love Is in the Air), rendező: Alexandre Castagnetti, szereplők: Ludivine Sagnier, Nicolas Bedos, Jonathan Cohen, francia romantikus film, 96 perc, 2013. (12)

Légi emlékek

Alexandre Castagnetti pár évre eltűnt a magyar mozinézők elől, de nem adta fel régi álmát, hogy egyszer filmet csináljon az igaz szerelemről. Az eredmény egy könnyed francia vígjáték fenntartások nélkül.  

image bonus A 0723154822Julie (Ludivine Sagnier) az esküvőjére utazik haza, Antoine (Nicolas Bedos) állásinterjúra megy. A légitársaság hibájából egymás mellé ültetik őket a zsúfolásig telt New York- Párizs járaton. A többórás repülőút izgalmasnak ígérkezik, mivel néhány esztendővel korbábban Julie és Antoine még egy pár voltak, szerelmüknek csúnya szakítás lett a vége.  Antoine visszatért a régi életéhez, két hétnél tovább senki mellett nincs maradása, Julie pedig egy jól szituált, de annál unalmasabb fickónak készül kimondani a boldogító igent.
Mivel nincs más hely a repülőn, kénytelenek egymással szóba állni. Antoine próbálja ismét meghódítani Juliet, aki természetesen ellenáll. A beszélgetésbe bekapcsolódik a személyzet (Georges, a steward szerepében Michell Vuillermoz) és a körülöttük ülő utasok is, egy kislány (Ina Castagnetti, a rendező lánya) és egy idős házaspár. Antoine a barátjának, Hugonak (Jonathan Cohen) számol be a történtekről, Julie az anyját (Brigitte Catillon) hívja segítségül, hiszen mindketten végigasszisztálták a szerelmesek civódását. A közös múltidézés során megismerkedünk két emberrel, akikben látszólag semmi közös nincs, mégis egymásra találnak. A nagy nőcsábász elnyeri a szárnyait bontogató művész szívét. Kapcsolatuk nem tökéletes, ők sem azok – senki sem az -, de működik. Egészen addig, amíg az egyikük hoz egy rossz döntést és ezzel elveszti a másik bizalmát.
A tengerentúlon fogant ötletből a rendező és a férfi főszereplő csinált ízig-vérig francia mozit, melyet az egyedi megoldások – azért sem példálózok – tesznek még emlékezetesebbé. A film nem durran akkorát, kihagy jó néhány ziccert, de végig szórakoztató, a nevetés őszinte, nem a kín szülte. Ha egy igazi, romantikus francia vígjátékra vágysz, ne hagyd ki!
10_7

 

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Az apáca
Következő cikk Diderot Apácája univerzális és időtlen