A legszebb DVD/BluRay kollekciók II. rész


covv

Kedvünk támadt ismét feltúrni az internetet, és kiválasztottunk újabb 10 gyöngyszemet a múltkoriak mellé.  Melyek azok, amiket szívesen látnátok a polcotokon, és Ti miket javasolnátok nekünk megvételre? (A képek kattintásra nagyobbak lesznek!)

1. Az Acélember (Gyűjtői Kiadás) [Blu-ray] LINK

Az előző válogatásban szerepelt a Sötét Lovag, így most az Acélember is helyet kap. A gyűjtői kiadás megvásárolható 3D, illetve 4K verzióban is, potom 30 dolláros áron az Amazonon. Ekkora összegért kapunk 4 darab BluRay lemezt, mindegyiket külön papírtokban, melyek egyikén szerepel maga a film különféle digitális verzióban (HD, 4K), de csak a mozis változat, viszont a többi 3 lemez temérdek extrával van megspékelve. A kiadás egy 21 centis Superman (bocs, Acélember) logóban kap helyet, ami egyben steelbook-ként is szolgál, továbbá tartalmaz egy kísérő füzetecskét promóképekkel és a lemezek tartalmával, és 6 darab matricát gyermekünk örömére. Kriptonit nem jár hozzá, sajnos.

 image001 image003

   

    2. A Texasi Láncfűrészes Mészárlás – 40. Évfordulós Kiadás (Blu-ray / DVD) LINK!

A Texasi láncfűrészes mészárlás 40 éves jubileumára kiadott gyűjtemény ékes bizonyítéka annak, hogyan kell bánni a rajongókkal. Tobe Hooper 1974-es klasszikusa szokatlanul gazdag az extrák terén, az 5 lemeznyi (ebből kettő BluRay) kollekció amellett, hogy a filmet digitálisan felújított 4K képpel és 7.1-es audio hanggal tartalmazza, tele van a rendező, a stáb és a szereplők által előadott audiokommentárokkal, előzetesekkel, exkluzív „így-készült”-videókkal, törölt jelenetekkel, és még sorolhatnám. Az egésznek az ékessége azonban a három bónusz tárgy: az egyik egy vérfoltos mintázatú, ám valódi bőrből készült köpeny, amelyet Bőrpofa hordott a filmben, emellé jár a film eredeti moziplakátja, illetve a filmben látható Black Maria kamion kicsinyített makettja, mely a tárolódoboz szerepét is betölti egyben (azért örültünk volna az eredeti méretnek is). A legmeglepőbb azonban az árcédula: mindössze 50 dollárért beszerezhető, így vérbeli horror fanoknak kötelező vétel!image007
  image005

  1. Angyalok és Démonok Különleges Kiadás (Blu-Ray) LINK!

Tom Hanks és Ron Howard 2009-es filmje elég puritán belbeccsel rendelkezik, ugyanis csupán három korongot sikerült belepakolni a kollekcióba, azonban ezt kárpótolandó, megspékelték mindenféle extrával (forgatási és kimaradt jelenetek, előzetesek, betekintés Hans Zimmer zeneszerző stúdiójába és egyebek, mintegy 3 órányi időtartamban). Ami igazán különlegessé teszi a gyűjteményt, az a hozzá csomagolt két darab, fehér kerámiából készült, 17 x 9 centiméteres könyvtámasz, melyek egy angyalt és egy démont ábrázolnak, nagyon részletes megmunkálással elkészítve. Összesen 9050 darab készült belőle, melyek sorszáma a talpakon található, így már igazi ritkaságnak számítanak.

  image009image011

  1. A Sötét Lovag Trilógia: Exkluzív Gyűjtői Kiadás (BluRay) LINK!

Denevéremberünk már a múltkori listán is megtalálható volt, és itt ismét szerepet kap, ugyanis a Sötét Lovag egyedi kollekciója mellett nem mehetünk el szó nélkül. Szerencsére nem csak DVD-n jelent meg a kiadvány, így a HD változatot is megkapjuk, és a hat lemez számos exkluzív anyagot tartalmaz, mint pl. a Batman film kütyüjei, tervrajzok, forgatási videók, külön kitérve a kaszkadőrök munkájára némely ikonikus jelenetnél. Csomagoltak továbbá egy gyönyörű, 6 oldalas keményborítású könyvet a filmek és a készítők szemkápráztató fotóival, de az igazi csemege a trilógia méretarányosan lecsökkentett járművei, melyek egyenkét 15 cm-esek, és bár műanyagból vannak, igencsak szépen kidolgozottak. Gyűjtőknek kötelező!

image013image015

  1. Indiana Jones Kvadrológia – Limitált Gyűjtői Kiadás (BluRay) LINK!

Hamarosan (hahaha… 2019-ben) megérkezik az ötödik Indy-rókabőr kaland, addig is érdemes végignézni az előző négy filmet, mondjuk ebben a gyűjteményes kiadásban. Az öt BluRay lemezes kollekcióban megtalálható a teljes kvadrológia HD-minőségben, telepakolva jó sok filmből kimaradt (és forgatási) extrával, rendezői kommentárral, kisfilmekkel, interjúkkal, stb… Az igazi tartalom azonban nem a lemezeken található: maga a kollekció egy gyönyörű napló formájú és stílusú tárolódobozban érkezik, ami tartalmazza az öt lemezt, egy 144 oldalas könyvet a Szent Grálról és egyéb mitológiai történetekről, négy dedikált forgatási fényképet, két képeslapot, egy szállodai étlapot, és egy bőrkötésű naplót, mindezeket persze „korhű” állapotban, illetve kikacsintásként egy „Club Obi-Wan” feliratú gyufásdobozt is kapunk mellé. Minden lemezhez külön füzetecske jár a rajta található tartalmakkal, így összességében egy szemkápráztatóan páratlan gyűjtemény lehet a miénk. Két év múlva pedig visszatér a kerekesszékes Indiana Jones!

image017image019

 

6. A Gonosz Halott Antológia (BluRay) LINK!

A kultstátuszt méltán kiérdemlő (és azóta sorozat formájában tovább vivő) Bruce Campbell – Sam Raimi páros remekműve antológiaként jelent meg 2014-ben, melyben hat lemezecske kapott helyett, rajtuk a három filmmel és az ilyenkor szokásos extra tartalmakkal. A Necronomicon-hatás sem marad el, a kiadványt egy stílusos, bőrbevonattal ékesített tokban kapjuk, benne egy 22×19 cm-es méretű, 16 oldalas, szintén bőrbevonattal gazdagított könyvvel. Amellett, hogy őrülten jól néz ki, nagyszerű rajzokat is tartalmaz. Az Evil-re a pontot a második részben látható 23 cm-es áldozati tőr replikája teszi fel, díszes faragásával a polcunk éke lehet.

image021image023

 

  1. Transformers Limitált Gyűjtői Kiadás (BluRay) LINK!

Michael Bay és az alakváltó robotok első három része egy igazán egyszerű, mégis nagyszerű kiadást ért meg. A háromszöget kiemelve a tartójából széthajtogatható oldallapokat kapunk, melyben helyet kaptak a lemezek (szám szerint hét), és mellékeltek egy Bay által dedikált plakettet is. A lemezeken közel 10 órányi extra tartalom szerepel a trilógia filmjei mellett, szóval ha ettől nem lesz vizuális agymenésünk, akkor semmitől.

image024 

      8. Tim Burton – Karácsonyi Lidércnyomás – Limitált Gyűjtői Kiadás (DVD) LINK!

A Karácsonyi lidércnyomás Tim Burton egyik leghíresebb animációs filmje, mely egyedi stílusával messze kitűnik a Pixar-és hasonszőrű társaik munkái közül. Ennek megfelelően a DVD kiadás is az alkotó senki mással össze nem téveszthető stílusjegyét hordozza magán, amellett, hogy a kétlemezes (sajnos csak DVD) kiadványon milliónyi bónusz kontent található, a főhős Jack Skellington képmása mosolyog ránk. Az alap, ugye, hogy a kollekció egy koporsó formájú dobozban kapott helyett, na de hogy még a figurához (ünnephez méltóan) mellékeltek egy fehér szakállat és egy mikulássapkát is, amelyet ráaggathatunk a csontira, az maga a királyság!

 image026           image028     image030

  1. King Kong – Peter Jackson Forgatási Naplói – Gyűjtöi Kiadás (DVD) LINK!

A következő kollekció igazi különlegesség a listában, mivel maga az óriásmajmos film nem szerepel rajta. Ez a gyűjtemény a forgatás első napjától az utolsóig nyomon követi a film elkészültét, majdnem négy órányi anyagot tartalmaz, elképesztő háttérinfókkal spékelve. A két DVD-lemezen helyett kaptak a forgatási fotók, a technikai háttér, a kimaradt jelenetek, videónaplók, és még sorolhatnánk. Akinek ennyi nem lenne elég, annak ott van az 52 oldalas rendezői tartalmakkal teli könyv és négy darab művészi munkakópia. Természetesen mindez Peter Jackson ajánlásával és közreműködésével. Mindez egy zseniális antik bőröndbe csomagolva.

image032image034

 

    10. Fűrész I-VII  – Végső Verzió – Limitált Kiadás (BluRay)

Kedvenc kirakós játékosunk októberben visszatér helyre tenni pár bűnös lelket, amíg erre várunk, pótolhatjuk az előzményeket. A Fűrész kollekció mutatós darab lehet a polcon, köszönhetően az ikonikus fejcsapdának, amely a maga 17 centijével nem mondható kicsinek, pláne, hogy még működőképes is, szóval csak óvatosan! Essen szó a többiről is: a 7 korongon szerepel a hét film mindegyike, vágatlanul, DTS hanggal, 1080p-ben, és a hozzájuk tartozó extrákkal, természetesen. Sajnos már nem kapható ez a kiadvány, mindössze 2500 darab készült belőle, és azok is csak Németországban voltak forgalomban, de online boltokban itt-ott még fel lehet lelni.

image036image038image041

 

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A szerelem története
Következő cikk Amikor a Ryan Gosling imitátor egy kutya