A legmagasabb IQ-val rendelkező sztárok


Az IQ egy olyan szám, melynek célja az emberek kognitív képességének (intelligenciájának) mérése az életkorukhoz viszonyítva. Eszerint a 90 és 100 közötti pontszámot elérők az átlagba tartoznak, akik több mint 120 fölött szednek össze azok átlagon felüliek csoportját erősítik. A lakosságok 68%-a többnyire 85-115 közötti IQ-val rendelkezik. Most hogy tisztáztuk mit is jelent az IQ pontosan, íme egy lista, melyben a legnagyobb intelligenciával rendelkező 10 hírességet gyűjtöttük össze. Ebből megtudhatjátok, hogy Arnold Schwarzenegger elméje edzettebb, mint a két hatalmas bicepsze, ahogy Tarantino véres zsenije is intelligenciájából fakad, Matt Damon pedig nagyon is közel áll a Good Will Hunting főszereplőjének géniuszához, David Duchovny pontszámát látva pedig már értjük az igazság folytonos odaát keresését.

Arnold Schwarzenegger IQ: 132-135

A félelmet nem ismerő Terminátor, a nagyvásznon nem éppen a zsenik figurájára szakosodott, holott Schwarzenegger pontszáma igencsak kiemelkedő. Ugyanakkor nem túl meglepő, hiszen Amerikába érkezve egy egész birodalmat épített. 1979-ben Wisconsin–Superior Egyetemen szerzett diplomát fitnesz-marketing és üzleti adminisztrációból.

Madonna IQ: 140

West Middle Schoolban fiatalon ismertté vált társai körében a teszteken elért kimagasló eredményei és furcsa viselkedése miatt. A 140-es IQ-ját alátámasztja a közel 40 évig sikeresen építgetett karrierje.

Nolan Gould IQ: 150

A Modern család sorozat butácska, de szerethető Luke-jaként alaposan megtéveszti a rajongóit, ugyanis a valóságban vérbeli zseni. Ez is bizonyíték arra, hogy az intelligens ember tudja csak igazán jól eljátszani az együgyű figurákat. Tagja a Mensa-nak (egy nemzetközi egyesület, melynek célja, hogy összefogja a magas intelligenciájú, pontosabban a Mensa által elfogadott intelligenciateszten kiemelkedő eredményre képes embereket), 2012-ben pedig felgyorsította tanulmányait, így a tizedik évfolyamot átugrotta.

Sharon Stone IQ: 154

Senki se hagyja, hogy ez a gyönyörű arc megtévessze, Sharon Stone ugyanis nemcsak hogy szép, de okos is. Állítása szerint 154-es IQ-val rendelkezik és a Mensa-hoz is csatlakozhatna ilyen eredményekkel, de nem mindegyik zsenit lehet csoportba kényszeríteni.

Quentin Tarantino IQ: 160

Lehet hogy fiatalon otthagyta a középiskolát, hogy édesanyját, aki egyedül nevelte őt támogatni tudja, de ez nem azt jelenti, hogy Tarantinonak ne lenne sütnivalója. Állítólag 160-as IQ-val rendelkezik, pontosan ugyanannyival, mint Albert Einstein.

Matt Damon IQ: 160

Gondoltad volna, hogy a Good Will Hunting Matt Damon életét dolgozta fel? Nyugi, csak viccelünk! De valójában a színész a Harvardon tanult, melyet végül az első évet követően a Rising Son tévéfilm miatt szüneteltetett, végül nem is fejezte be tanulmányait, viszont 2013-ban megkapta a Harvard művészeti díját.

Mayim Bialik IQ: 150-163

Mayim Bialik neurobiológust alakít a nagysikerű Agymenők sorozatban, a való életben az UCLA (Kaliforniai Egyetem) idegtudományi doktora. A Blossomon töltött ideje után a Harvardra és a Yale-re járt, de saját döntésből otthonról végezte el a képzéseket – talán unta a felsőoktatással járó unalmas kötelezettségeket?. Először a BS-t (Bachelor of Science, alapképzés) szerezte meg, majd doktori értekezésével a Prader-Willi-szindrómában szenvedő betegek hipotalamikus aktivitását vizsgálta.

David Duchovny IQ: 147

A színész állítólag 147-es IQ-val büszkélkedhet, 1982-ben diplomázott a Princeton Egyetemen angol nyelvből BA-n (Bachelor of Arts). Egyik költeményét Az Academy of American Poets tiszteletreméltó elismerésben részesítette, és főiskolai díjjal jutalmazták. A Yale Egyetemen kezdte meg doktori címének megszerzését, ami jelenleg is folyamatban van.

James Woods, aki a sztárok között a legmagasabb IQ-val rendelkezik: 180-184

Listánkban James Woods rendelkezik a legmagasabb intelligenciával. Hogy ez pontosan mit is jelent: a 160 pontnál többet elérő személyek rendkívüli zsenialitással rendelkeznek, a színész több mint 180-as IQ szintjével a népesség 0,2%-hoz tartozik. MIT-en (Massachusetts Institute of Technology) tanult szemorvosnak. De színészi karrierje érdekében felhagyott eredeti szakmájával, szerintünk jól döntött.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk John Cleese még mindig az egyik legviccesebb ember a Földön
Következő cikk 70 dolog, amit nem tudtál Stephen Kingről