James Woods, Kidman, Duchovny, a legmagasabb IQ-val rendelkező sztárok


Az IQ egy olyan szám, melynek célja az emberek kognitív képességének (intelligenciájának) mérése az életkorukhoz viszonyítva. Eszerint a 90 és 100 közötti pontszámot elérők az átlagba tartoznak, akik több mint 120 fölött szednek össze azok átlagon felüliek csoportját erősítik. A lakosságok 68%-a többnyire 85-115 közötti IQ-val rendelkezik.
Most, hogy tisztáztuk mit is jelent az IQ pontosan, íme egy lista, melyben a legnagyobb intelligenciával rendelkező hírességeket gyűjtöttük össze. Ebből megtudhatjátok, hogy Arnold Schwarzenegger elméje edzettebb, mint hatalmas bicepszei, ahogy Tarantino véres zsenije is intelligenciájából fakad, Matt Damon pedig nagyon is közel áll a Good Will Hunting főszereplőjének géniuszához. David Duchovny pontszámát látva pedig már értjük az igazság folytonos odaát keresését.

Nicole Kidman: 132 nicole kidman
Már a génjeiben hordozta a kiemelkedő intelligenciát,  olyan családból érkezett, ahol az anya ápolónő-oktató, az apa pedig biokémikus, pszichológus és író is volt. Az okos szülők okos gyereke nem túl meglepő módon ösztöndíjjal végezte el az egyetemet/főiskolát rögtön hármat is.

Arnold Schwarzenegger IQ: 135

arnold schwarzenegger body measurements height facts wiki age

A félelmet nem ismerő Terminátor, a nagyvásznon nem éppen a zsenik figurájára szakosodott, holott Schwarzenegger pontszáma igencsak kiemelkedő. Ugyanakkor nem túl meglepő, hiszen Amerikába érkezve egy egész birodalmat épített. 1979-ben Wisconsin–Superior Egyetemen szerzett diplomát fitnesz-marketing és üzleti adminisztrációból.

Natalie Portman: 140

natalie portman

Ha valakiről, róla mindig is elhittük, hogy okos az Natalie Portman. már ez is közrejátszhatott abban, hogy gyereksztárként sem siklott ki. Józan és felelősségteljes maradt. Portman a Harvardon diplomázott, és elvileg hat nyelven beszél.

Madonna IQ: 140

madonna

West Middle Schoolban fiatalon ismertté vált társai körében a teszteken elért kimagasló eredményei és furcsa viselkedése miatt. A 140-es IQ-ját alátámasztja a közel 40 évig sikeresen építgetett karrierje.

Geena Davis: 140geena davis
A Thelma és Louise sztárja a is cáfolja azt az előítéletet, hogy a modellek buták lennének. A modellből színésznővé lett hölgy például a Bostoni Egyetemen szerzett diplomát. Manapság szívesebben foglalkozik a női egyenjogúság témájával, ráadásul tudományos szinten. Geena Davis Institute on Gender in Media néven alapított intézményt, ahol kutatások alapján igyekeznek az általunk látott alkotásokban kiegyenlíteni a nemi arányokat és csökkenteni a sztereotípiákat(hűha).

Steve Martin: 142Steve Martin
Ahhoz, hogy másokat megnevettess, ahhoz bizony ész is kell. Steve Martin pedig híresen okos fickó, aki nemcsak eljátssza figuráit, hanem írja is sok esetben a forgatókönyveket. A színész annak idején filozófiát tanult a UCLA-n (University of California, Los Angeles).

Nolan Gould IQ: 150

nolan

A Modern család sorozat butácska, de szerethető Luke-jaként alaposan megtéveszti a rajongóit, ugyanis a valóságban vérbeli zseni. Ez is bizonyíték arra, hogy az intelligens ember tudja csak igazán jól eljátszani az együgyű figurákat. Tagja a Mensa-nak (egy nemzetközi egyesület, melynek célja, hogy összefogja a magas intelligenciájú, pontosabban a Mensa által elfogadott intelligenciateszten kiemelkedő eredményre képes embereket), 2012-ben pedig felgyorsította tanulmányait, így a tizedik évfolyamot átugrotta.

Sharon Stone IQ: 154

sharon

Senki se hagyja, hogy ez a gyönyörű arc megtévessze, Sharon Stone ugyanis nemcsak hogy szép, de okos is. Állítása szerint 154-es IQ-val rendelkezik és a Mensa-hoz is csatlakozhatna ilyen eredményekkel, de nem mindegyik zsenit lehet csoportba kényszeríteni.

Quentin Tarantino IQ: 160

tarantino

Lehet hogy fiatalon otthagyta a középiskolát, hogy édesanyját, aki egyedül nevelte őt támogatni tudja, de ez nem azt jelenti, hogy Tarantinonak ne lenne sütnivalója. Állítólag 160-as IQ-val rendelkezik, pontosan ugyanannyival, mint Albert Einstein.

Matt Damon IQ: 160

matt

Gondoltad volna, hogy a Good Will Hunting Matt Damon életét dolgozta fel? Nyugi, csak viccelünk! De valójában a színész a Harvardon tanult, melyet végül az első évet követően a Rising Son tévéfilm miatt szüneteltetett, végül nem is fejezte be tanulmányait, viszont 2013-ban megkapta a Harvard művészeti díját.

Mayim Bialik IQ: 150-163

mayim bialik h 2015

Mayim Bialik neurobiológust alakít a nagysikerű Agymenők sorozatban, a való életben az UCLA (Kaliforniai Egyetem) idegtudományi doktora. A Blossomon töltött ideje után a Harvardra és a Yale-re járt, de saját döntésből otthonról végezte el a képzéseket – talán unta a felsőoktatással járó unalmas kötelezettségeket?. Először a BS-t (Bachelor of Science, alapképzés) szerezte meg, majd doktori értekezésével a Prader-Willi-szindrómában szenvedő betegek hipotalamikus aktivitását vizsgálta.

David Duchovny IQ: 147

nEQd8AZ

A színész állítólag 147-es IQ-val büszkélkedhet, 1982-ben diplomázott a Princeton Egyetemen angol nyelvből BA-n (Bachelor of Arts). Egyik költeményét Az Academy of American Poets tiszteletreméltó elismerésben részesítette, és főiskolai díjjal jutalmazták. A Yale Egyetemen kezdte meg doktori címének megszerzését, ami jelenleg is folyamatban van. Itt kezdte írni, Magic and Technology in Contemporary Poetry and Prose (Mágia és technológia a kortárs költészetben és prózában) címmel, elvileg azóta sem fejezte be, de van, ahol azt írják végzett:). Egy biztos nekünk fontosabb, hogy Fox Mulder és Hank Moody lett belőle, mint egy irodalom professzor. Nem mellesleg három könyvet publikált, énekes-dalszerzőként pedig két stúdióalbumot jegyez.

James Woods, aki a sztárok között a legmagasabb IQ-val rendelkezik: 184

shutterstock 109432337 810 500 55 s c1Listánkban James Woods rendelkezik a legmagasabb intelligenciával. Hogy ez pontosan mit is jelent: a 160 pontnál többet elérő személyek rendkívüli zsenialitással rendelkeznek, a színész több mint 180-as IQ szintjével a népesség 0,2%-hoz tartozik. MIT-en (Massachusetts Institute of Technology) tanult szemorvosnak. De színészi karrierje érdekében felhagyott eredeti szakmájával, szerintünk jól döntött.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Most nevess! (Kidding) 2. évad - Kritika
Következő cikk 30 színész egy képen a híres karakterével