Az akciófilm – könyvjáték


Ezúttal 3 db Az akciófilm című könyvért folyik a játék, amely a Filmanatómia-sorozat negyedik köteteként jelenik meg 2017. október 12-20 között. A címében hivatkozott műfajt körbe járó olvasmányban válogatott tanulmányok mutatják be a zsáner történetét, alműfajait, beszélnek a franchise-rendszerről, az amerikai akcióhősről, szó esik benne a hongkongi és az európai akciófilmekről, így a rajongók és a laikusok számára egyaránt hasznos olvasmány lehet.

A könyvről:

1 kepA Filmanatómia-sorozat negyedik kötete áttekinti az akciófilm sokszínű és gazdag történetét, kitér alműfajaira, vizsgálja legnépszerűbb franchise-ait a James Bond-filmektől kezdve, Piszkos Harry-n és Rambón át a Die Hard-mozikig. Az amerikai akcióhőst külön tanulmány tárgyalja, illetve a zsarufilmeket is közelebbről veszi szemügyre egy fejezet. Természetesen nem lehet szó nélkül elmenni az akciófilm gazdag hongkongi és európai hagyományai mellett, ezekről egy-egy tanulmány erejéig külön is szó esik. Bár a zsánernek sajnálatos módon nincsenek magyar tradíciói, a kötetben interjú olvasható a sokak szerint par excellence akciófilm, a Dögkeselyű rendezőjével, András Ferenccel. Andrew G. Vajnával is készült egy interjú, aki producerként a három legnagyobb akciófilm-franchise-ban, a Rambóban, a Terminátorban és a Die Hard-ban is közreműködött.

Az akciófilm műfaj több száz alkotását tárgyalják a szerzők a könyvben: egyebek mellett olyan szériákat, mint a Terminátor, a Rambo, a Die Hard, a Mission: Impossible, továbbá a Halálos fegyver-, a Mad Max-, A feláldozhatók-, és Elrabolva-filmeket; valamint olyan emlékezetes kasszasikereket, mint a Féktelenül, A szökevény, vagy a John Wick.

Játék:

Kommentben írjátok meg a kedvenc akciófilmetek címét!

Határidő:

október 24. (kedd) 10 óra

(A nyerteseket facebook levélben értesítjük!)

A nyertesek, a könyveket az aRT+Cinemában tudják majd átvenni a mozi nyitvatartásához igazodva!

Az alkotók a filmvetítésekkel egybekötött rendhagyó könyvbemutatóra is várják az érdeklődőket, október 20-án, pénteken 18 órai kezdettel kerül sor az Art+ Cinemában (1073, Budapest, Erzsébet körút 39.).

kep 2 7

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk anyám! - kritika
Következő cikk Az igazi törődés - kritika