Nolan, J.J.Abrams és neves rendezők kedvenc Spielberg filmjei


spielbergSteven Spielberg filmkészítők egész generációit ihlette meg folyamatosan ösztönözve pályatársait. A közelmúltban A Pentagon titkai című filmjét Oscarra jelölték,  a Ready Player One-tól pedig teljesen oda voltak a kritikusok, itt kollégái vallanak róla és árulják el, melyik tőle a kedvenc filmjük.

Martin Scorsese úgy dicséri Spielberget, mint aki „minden egyes képkockával újrateremtette a művészetünket”. A Nagymenők és a Dühöngő bika rendezője rávilágít Spielberg későbbi munkáira is: „Nagyon különleges ragyogása van az utóbbi néhány filmjének: számomra úgy tűnik, mintha közvetlenül rátapintott volna a filmművészet formai lényegére.”

Christopher Nolan az általa legtöbbször megnézett Spielberg-filmként Az elveszett frigyláda fosztogatóit emlegeti: „Varázslat a filmvásznon, igazi kikapcsolódás” – mondta. „Emlékszem, hogy Chicagóban, az Edens-ben láttam egy brutálisan nagy képernyőn, gyerekként. Hatalmas élmény volt.”

J. J. Abrams a Harmadik típusú találkozásoknak adózott tisztelettel: „Minden részletet elsöprően ragad meg” – mondta. „Vicces, félelmetes, romantikus, izgalmas. Hihetetlen látvány és csodálatos intimitás elegye.”

Rian Johnson, Az utolsó Jedik rendezője,  nem tudott kiemelni egy kedvenc filmet. Ehelyett azt írta, hogy Spielberg makulátlan katalógusa szerinte csupa kreatív kockázatból áll: például a Végzet templomától kezdve a Bíborszínen és a Jurassic Parkon át Schindler listájáig. “Az a férfi, aki amerikai filmesként ilyen elképesztő sikert és népszerűséget ért el a kreatív tevékenységével, nem márkaépítéssel, vagy „biztonsági játékkal” jutott idáig, hanem úgy, hogy folyamatosan vakmerően ugrik az ismeretlenbe, szembenézve az ember számára leginkább elgyengítő és fejlődését visszahúzó erővel, a tömegsikerrel.”

Edgar Wright arról a telefonbeszélgetésről számol be, ahol Spielberg rendezői debütálásáról, a Párbaj című filmről társalgott a rendezővel.

A Stranger Things alkotói, a Duffer-testvérek a Cápa iránti rajongásukat nem rejtik véka alá, noha bőven megidéztek más Spielberg remekekből is az első két évadban.

Joe Cornish gyerekként hetekig hordott magával egy kartonból kivágott E.T.-figurát. Az E.T.-tábort erősíti J.A. Bayona is, aki jelenleg a Jurassic World: Bukott birodalmon dolgozik, és a Kubo és a varázshúrok valamint az Űrdongó rendezője, Travis Knight is.

Colin Trevorrow pedig igencsak megsüvegeli a Kapj el, ha tudsz! szökésfilmjét.

Forrás: Empireonline.com

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (231.)
Következő cikk Valódi szellemirtóvá válhatsz a Ghostbusters World mobiljátékkal