Hihetetlen bevételt produkált a Hihetetlen család 2.


borito 1

A Pixarnak megérte 14 évet várni a Hihetetlen család folytatásával, ugyanis a nyitóhétvégéjén 180 millió dollárt hozott, ezzel minden idők legjobban nyitó animációs filmje lett az Egyesült Államokban.

Az eddigi rekordtartó a 2016-os Szenilla nyomában volt a maga 135 millió dollárjával. Az ismét Brad Bird írta és rendezte film három nap alatt szedte össze a 180 milliót, amire nemzetközi viszonylatban további 51,5 millió dollárért váltottak jegyet, így globálisan már 231,5 milliónál jár.

Ezzel a Hihetetlen család 2. nemcsak az idei év hatodik legmagasabb bruttó bevételét illetve a filmtörténet nyolcadik legmagasabb nyitását  tudhatja már most a magáénak, de Mr. Irdatlanék a legtöbb szuperhősfilmnél is jobban startoltak, így az ötödik helyet 179,1 millióval birtokló Amerika Kapitány: Polgárháborútól vehették át a stafétabotot, így csak a Végtelen háború, a Bosszúállók, a Fekete Párduc és az Ultron kora előzi meg a premierbevételi listán.

És hol van még a vége! Ugyanis a Rotten Tomatoes kritikagyűjtő oldalon 94%-os értékelésen álló Pixar mozinak ebben a hónapban nincs mitől félnie, mivel egyetlen nagyobb érdeklődésre szert tevő kihívója akad animációs fronton, mégpedig a Hotel Transylvania 3. – Szörnyen rémes vakáció.

A hihetetlen nyitást produkáló animációval szemben múlthéten 20 millió dollárral másodikként az Ocean’s 8 – Az évszázad átverése, harmadikként a Jeremy Renner igaz történeten alapuló fogócskás vígjátéka, a Haverok harca 14,5 millióval, míg a negyedik helyen a Solo: Egy Star Wars-történet 9,3 millióval tudott csak versenybe szállni.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Rengeteg Star Wars-film készül még a jövőben
Következő cikk Így ünnepelte Will Smith az apák napját Budapesten