A Beverley Hills-i zsaru IV. lesz Eddie Murphy következő filmje


Eddie Murphy 1984-ben a Beverley Hills-i zsaruban mutatkozott be először, mint Axel Foley, a nyugtalan és állandóan hadaró detroiti rendőr. A történetben Foley-nak Beverley Hills-be kell mennie, mert ki akarja nyomozni ki gyilkolta meg gyermekkori barátját. A film hihetetlen siker lett, az egyik legmagasabb bevételt produkálta abban az évben. Ez a nyomozós sztori tetőzte be Murphy addigi karrierjét: sikeres komikus és SNL (Saturday Night Live) tagtól eljutott a hollywoodi sztárstátuszig. A filmhez érkezett még két folytatás 1987-ben és 1994-ben, amelyek bár nem érték el az első rész szintjét, szintén élvezhető darabok voltak. Az azóta eltelt 25 évben aztán többször is felmerült egy negyedik rész ötlete.

beverley hills cop

2011-ben készült egy TV spinoff, amiben Brandon T. Jackson játssza Foley fiát és a pilot epizódban Murphy átadta neki a stafétabotot. Ám a sorozat soha nem került adásba, így újra elkezdték fejleszteni a filmet. Egy ideig úgy tűnt 2016-ban jelenhet meg a folytatás Brett Ratner rendezésében. Aztán, ahogy már tudjuk, a dologból nem lett semmi.

beverly hills cop1Murphy nemrégiben jelentette be a Collidernek adott interjújában, hogy amint befejezi az Amerikába jöttem második részének a forgatását, meg fogja csinálni a Beverley Hills-i zsaru IV-et. Az egyik kedvenc komikusunk szinte újraéli a 80-as éveket: két nagysikerű filmjéhez is újabb folytatást készít és visszatér az SNL-be, házigazdának. Viszont úgy nyilatkozott, már nem akar évi két-három filmet vállalni, mint a régi időkben, ma már inkább otthon szeretné az időt tölteni a gyerekekkel.

Ami kissé meglepő Murphy legutóbbi karrierlépéseit tekintve. Miközben ebben a hónapban jön ki a Netflixen a Dolemite Is My Name című biográfia, fellép az SNL-ben és 2020-ban vissza akar térni a standup comedy-hez. Murphy újra iegn aktív lett 7 év kihagyás után, illetve ez nem teljesen igaz, ott volt ugye 2012-ben az Ezer szó című vígjáték, 2016-ban pedig a Mr. Church című dráma, de egyik se volt igazán átütő erejű.

Az a kérdés, mit akar most Eddie Murphy? Visszakapni a régi dicsfényt vagy nyugodt színész életet élni? Mindenesetre 2017 óta nem volt semmilyen változás a Beverley Hills-i zsaru IV. környékén. Előkerült anno Adil El Arbi és Bilall Fallah is potenciális rendezőként (ők aztán átnyargaltak a Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk dirigálásához, nem tudni, hogy még mindig ők vannak-e kiszemelve a rendezői székre). Ráadásul olyan színészek szegődnének Foley társául mint Channing Tatum és Tom Hardy. Ami biztos: Eddie Murphy készen áll, hogy még egyszer utoljára Axel Foley bőrébe bújjon.

Beverly Hills Cop 4 Tom Hardy Channing Tatum

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Guy Ritchie régi önmagát idézi, megérkezett az Úriemberek előzetese
Következő cikk A rendszer - kritika