70 éves Kurt Russell fényképek és érdekes videók az emlékkönyvéből


70 éve, 1951. március 17-én született Kurt Vogel Russell, sztárnak, mert még Walt Disney is korán meglátta benne a lehetőséget, már gyerekszínészként sikeres lett. A siker a génjeiben volt kódolva, és már közel hat évtizede a rivaldafényben.
Apjához hasonlóan profi baseball-játékos is lehetett volna, ha nincs egy komolyabb vállsérülése, meg aztán várt rá megannyi más legendás szerep (Snake Plissken, MacReady, Gabriel Cash, Stuntman Mike). A Sugarfoot sorozattal indult, de a Komputer a teniszcipőben lett az első személyéhez köthető sikermozi.
John Carpenterrel találkozásuk meghatározó lett mindkettejük karrierjében, olyan kultikus darabokat hoztak közösen össze, mint a Menekülés New Yorkból (a folytatást hagyjuk) vagy A dolog, de bármennyire is megkopott az 1986-os Nagy zűr kis Kínában kedves emlék maradt. Első közös munkájuk egyébként az Elvis tévéfilm volt, de egész karrierje során visszaköszönt a Király. A legelső mozis debütálása egy Elvis Presley filmben (A világkiállításon történt) történt, később a Forrest Gumpban is Kurt kölcsönözte a Király hangját, majd a Milliókért a Pokolba című már elfeledett darabban Kevin Costnerrel Elvis-imitátoroknak öltözve készülnek kirabolni egy Las Vegas-i kaszinót.Számos szerepet visszadobott, nem csupán Han Solo és Luke  nem lett belőle, de dobta a Hegylakó, a Halálos fegyver, a Drágán add az életed!, Jurassic Park, A feláldozhatók mozikat is. karrierje során egyetlen Golden Globe- és két Arany Málna-jelöléssel büszkélkedhet. Ráadásul a Tango és Cash-ben nyújtott alakításáért zsebelte be az egyiket, nem is akármilyen kategóriában: a legrosszabb női epizódszereplőként jelölték.
A sokadik visszatérését Tarantinónak is köszönhette, no meg Mickey Rourke-nak, aki lépett a Grindhouse – Halálbiztos forgatásáról és Kurt lett a beugró, de munkakapcsolat végül az Aljas nyolcasban és a Volt egyszer egy… Hollywoodban is folytatódott. Kőkemény western-horrorban, képregénymoziban (A galaxis őrzői vol. 2) és sikeres franchise-ban (Halálos iramban 7-8) is tiszteletét tette az utóbbi esztendőkben.

Egy 4 éves házasságot követően Goldie Hawn személyében érkezett az igazi nagy szerelem. 1983 óta vannak együtt, egy közös gyerekük született. Öt közös mozit forgattak, legutóbb a Karácsonyi krónikák: Második részét, de a Vasmacska kölykei kedves bohóság az egyik kedvencünk.
Érdekes videók, nosztalgikus fotók az emlékkönyvéből. Jó egészséget, mert ebben a cool fickóban maradt még pár mozi!

Jobb, ha menekülsz Kurt Russell elől!

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk The Outer Worlds – játékteszt
Következő cikk Nagyon őszintén és persze viccesen a WandaVízióról