70 éves Kurt Russell fényképek és érdekes videók az emlékkönyvéből


kurt russell 770 éve, 1951. március 17-én született Kurt Vogel Russell, sztárnak, mert még Walt Disney is korán meglátta benne a lehetőséget, már gyerekszínészként sikeres lett. A siker a génjeiben volt kódolva, és már közel hat évtizede a rivaldafényben.
Apjához hasonlóan profi baseball-játékos is lehetett volna, ha nincs egy komolyabb vállsérülése, meg aztán várt rá megannyi más legendás szerep (Snake Plissken, MacReady, Gabriel Cash, Stuntman Mike). A Sugarfoot sorozattal indult, de a Komputer a teniszcipőben lett az első személyéhez köthető sikermozi.
John Carpenterrel találkozásuk meghatározó lett mindkettejük karrierjében, olyan kultikus darabokat hoztak közösen össze, mint a Menekülés New Yorkból (a folytatást hagyjuk) vagy A dolog, de bármennyire is megkopott az 1986-os Nagy zűr kis Kínában kedves emlék maradt. Első közös munkájuk egyébként az Elvis tévéfilm volt, de egész karrierje során visszaköszönt a Király. A legelső mozis debütálása egy Elvis Presley filmben (A világkiállításon történt) történt, később a Forrest Gumpban is Kurt kölcsönözte a Király hangját, majd a Milliókért a Pokolba című már elfeledett darabban Kevin Costnerrel Elvis-imitátoroknak öltözve készülnek kirabolni egy Las Vegas-i kaszinót.kurt russelSzámos szerepet visszadobott, nem csupán Han Solo és Luke  nem lett belőle, de dobta a Hegylakó, a Halálos fegyver, a Drágán add az életed!, Jurassic Park, A feláldozhatók mozikat is. karrierje során egyetlen Golden Globe- és két Arany Málna-jelöléssel büszkélkedhet. Ráadásul a Tango és Cash-ben nyújtott alakításáért zsebelte be az egyiket, nem is akármilyen kategóriában: a legrosszabb női epizódszereplőként jelölték.
A sokadik visszatérését Tarantinónak is köszönhette, no meg Mickey Rourke-nak, aki lépett a Grindhouse – Halálbiztos forgatásáról és Kurt lett a beugró, de munkakapcsolat végül az Aljas nyolcasban és a Volt egyszer egy… Hollywoodban is folytatódott. Kőkemény western-horrorban, képregénymoziban (A galaxis őrzői vol. 2) és sikeres franchise-ban (Halálos iramban 7-8) is tiszteletét tette az utóbbi esztendőkben.

Egy 4 éves házasságot követően Goldie Hawn személyében érkezett az igazi nagy szerelem. 1983 óta vannak együtt, egy közös gyerekük született. Öt közös mozit forgattak, legutóbb a Karácsonyi krónikák: Második részét, de a Vasmacska kölykei kedves bohóság az egyik kedvencünk.
Érdekes videók, nosztalgikus fotók az emlékkönyvéből. Jó egészséget, mert ebben a cool fickóban maradt még pár mozi!

kurt russell young 3kurt russell y 2 kurt russellrussell apukajavalkurt 6

kurt 1kurt russell irussellkurt russell 13kurt russell 12

kurt russell 6kurt majomkurt 8kurt 4kur y

kurt russell young kurt 3kurt 7

kurt russell 4goldie kurt 1kurt russell 10

kurt russell 2russell carpenterkurt russell 9carpenter kurtkurt carpenter

stargatebackdraftkurt 5kurtkurt russell yi

goldie kurtgoldie hawb kurt russellkurt goldie 1kurt russell 1kurt goldie

kurt russell 5quentinkurt 2tango es cash

kurt slykurt goldie 2goldietarantino kurtgoldie 1

kurt russell 3

kurt russell o

Jobb, ha menekülsz Kurt Russell elől!

kurt kate hudsonkurt quentinkurt russell 11

kur zach braffkurt 9kurt russell 15

kurt russel goldie hawnkurt russell o 1

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk The Outer Worlds – játékteszt
Következő cikk Nagyon őszintén és persze viccesen a WandaVízióról