The Knight Witch – játékteszt


knightwitch ka

Fejlesztő: Super Mega Team; Kiadó: Team17; Platform: PC, PS4|5, Xbox One & Series X|S, Switch

Bájos prezentációja egy szomorú történetnek: nagyjából így lehet jellemezni a The Knight Witch című ügyességi játékot, melyet másik műfajjal ötvöztek, s a varázskártyákra fontos szerep hárult.

A posztapokaliptikus fantasy világban játszódó The Knight Witch főszereplője Rayne, aki a felszín alatt található Dungeonidas nevű metropoliszban éli mindennapjait és az a nagy álma, hogy ő legyen népe ötödik lovagboszorkánya. A vidám hangulatú metroidvaniát a remek Rise & Shine alkotói hozták tető alá, s egy nem hétköznapi ötvözet született, ugyanis a shoot’em up műfajjal keresztezték. A két nagyszerű stílusból egy egészen látványos, ám mindemellett frenetikus egyveleg született, s ehhez hozzájárul az is, hogy a meseszerű külcsín és a fülbemászó hegedű dallamok egyedi hangulatot varázsolnak.

knightwitch1

Tesztalanyunkat némi szerepjáték fűszerezéssel is ízesítették, tudniillik a főhadiszállásunkon számos karakterrel elegyedhetünk beszélgetésbe. Igaz, ezek egyetlen személlyel való beszélgetést leszámítva nem opcionálisok, ugyanakkor a fejlemények előrehaladtával és persze annak kapcsán mindenki tartogat számunkra némi mondanivalót. Rendelkezésünkre állnak különböző (rejtett) területeken fellelhető vagy főellenfelek és rajtaütések során szerezhető kártyák is, melyekkel boszorkányként kiteljesedve kamatoztathatjuk tudásunkat. Ezek a lapok jellemzően különböző támadási képességeket jelentenek, vagyis lényegében a manánktól és annak változó mennyiségétől függően bármikor bevethetjük azokat. A mentési pontokon személyre szabhatóak, de a 40 zsugából egyidejűleg csak hárommal bűvészkedhetünk, azonban használatuktól függően folyamatosan cserélődnek.

knightwitch2

Maga a játékélmény – főleg hangulat szempontjából – pazarul sikerült, habár ehhez hozzájárul az is, hogy képtelenség elakadni benne. A térkép mindig jelöli a következő állomásunkat, a folytonos események pedig kiegészültek apró megbízatásokkal, vagy mondjuk úgy, mellékküldetésekkel is, amik persze sikeres teljesítés után klassz jutalmakkal járnak. Növelhetjük az életerőnket és a varázserőnket, de harcosként eltérő tulajdonsággal megspékelt páncélzatokkal is operálhatunk az erre kijelölt árusoknál.

knightwitch3

A gyorsutazás lehetősége sajnos csak a világok között lehetséges, a checkpointoknál viszont sajnos nem és mivel sokszor vissza kell merészkednünk a korábban vizitált területekre, a már kiiktatott ellenfeleink is hozzánk hasonlóan újra felbukkannak. Egy ideig nem tartottam zavarónak, de sokadik alkalommal már valamelyest egysíkúvá vált leszámolni ugyanazzal a társasággal, ezért inkább bátran kikerültem valamennyijüket, révén a be- és kijáratok közt szabad a repkedés.

Kellemes kikapcsolódás valamennyi korosztály számára az ünnepi időszak előtt piacra dobott The Knight Witch. Atmoszférája azonnal magába szippant és az említett hiányosságot leszámítva végig lebilincselő. Számos nagyszerű kihívást tartogat az érdeklődők számára, s az olykor előbukkanó egyszerű, de frappáns fejtörőktől sem riad vissza.

85

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

McPixel 3 – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk 85 éves Sir Ridley Scott, a filmművészet gladiátora
Következő cikk A galaxis őrzői: Ünnepi különkiadás + Én vagyok Groot - duplakritika