48 éves Kate Winslet 48 érdekesség


kate winslet emmy magazine april 2021 41975. október 5-én született Kate Winslet a legszebb és a legtehetségesebb színésznők egyike, megannyi díj (108 db, 1 Oscar, 5 Golden Globe) boldog tulajdonosa, háromgyerekes anyuka, az arany szobrocskáját az illemhelyen tartja, az Egy makulátlan elme örök ragyogása a kedvenc saját filmje. Leonardo DiCaprio az egyik legjobb barátja, ami a szívén az a száján, kiváló humora van, és ölni tud, ha a fotóit retusálják. 48 nem olyan fontos dolog róla.kate winslet 4
1. Mikor megkapta Rose szerepét a Titanicban (1997), egy csokor rózsát küldött James Cameronnak (Gwyneth Paltrow, Madonna, Cameron Diaz és Nicole Kidman neve is felmerült).

2. A forgatás aztán tüdőgyulladást kapott, mert nem volt hajlandó vízhatlan öltözéket viselni. Közölte is, hogy többet nem dolgozik Cameronnal, de aztán…

3. 2016-ban kapta meg hetedik Oscar-jelölését a Steve Jobs-ért, ezzel ő lett a legfiatalabb színésznő, aki ennyi jelölést tudhat a magáénak. Hatodik jelölését A felolvasóért kapta 2009-ben, ekkor Bette Davis rekordját döntötte meg, 2007-ben pedig az ötödik jelölését az Apró titkokért, amikoris Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor, Cate Blanchtett, Susan Sarandon és Glenn Close addigi rekordja lett a múlté. Nem mellesleg a negyedik jelölésénél is a legfiatalabb volt. Egy interjúban elárulta, hogy az Oscarját otthon az illemhelyében tartja. kate winslet 14. Hetedik jelölését a F…ck yeah! felkiáltással nyugtázta otthonában, saját elmondása szerint a körülötte levőket ez egyáltalán nem lepte meg, ő ugyanis egy egyszerű lány.
5. Kedvenc étele a pizza.
6. A L’Oréal arcaként szerződésben kötötte ki, hogy a róla készített képeket nem lehet photoshoppolni. 2003-ban a GQ magazin erősen retusálta őt, amiért kikelt magából, 2013-ban a Vogue elkövette ugyanezt a hibát. Gyermekeire tekintettel az otthonuk magazinmentes övezet.kate 17. A ruhakészítő (2015) című filmje miatt megtanult varrni. A színésznő végig jelen volt a filmbéli kosztümjei elkészítésénél és segítette Margot Wilson designer munkáját
8. Emma Thompsonnal életre szóló barátságot kötött az Értelem és érzelem forgatásán, a mai napig megfogadja tanácsait.

9. Kedvenc szava a BALLSY (jelentése: tökös, bátor, van vér a pucájában).
10. 11 évesen szerepelt először kamera előtt egy gyerekmüzli reklámban.kate winslet 211. DiCaprio egy gyűrűt ajándékozott neki, amikor újra együtt forgattak (A szabadság útjai). Azt, hogy mi van a gyűrűbe vésve, a mai napig csak ők ketten tudják. Amikor hozzáment Sam Mendeshez, a rendező állítólag nem nagyon örült ennek a gyűrűnek.kate leo12. Harmadik férje (Jim Threapleton és Sam Mendes után), Edward Abel Smith (Richard Branson milliárdos unokaöccse) pedig azzal volt kénytelen szembesülni, hogy a gyerekek DiCapriót otthon csak Leo nagybácsiként emlegetik. A színész vezette egyébként az oltárhoz.ferjek13. Vegetáriánus, gyakran tűnik fel PETA videókban.
14. Kedvenc énekesnője: Celine Dion
15. A Listen to the Storyteller című albumáért Grammy-díjat kapott.

16. Ő írta a The Golden Hat: Talking Back To Autism című könyvet.
17. Visszautasította a Szerelmes Shakespeare női főszerepét, amiért később Gwyneth Paltrow Oscart kapott.
18. Oroszul és svédül is beszél.kate 219. Észak-Londoni lakását Gwyneth Paltrow és Chris Martin vették meg.
20. A Karácsonyi ének (2001) producereit elkápráztatta, ahogy a What if című dalt énekelte. Az ebből készült kislemez az Egyesült Királyságban bekerült a Top 10-be.

21. 2009-ben a legjobb női főszereplőnek és a legjobb női mellékszereplőnek járó Golden Globe-díjat is megnyerte, előtte ez csak két színésznőnek sikerült.
22. Emmy-, Grammy- és Oscar-díjasként már csak a Tony hiányzik az EGOT-hoz.
23. 2011-ben azért került a címlapokra, mert kimentette Richard Branson 90 éves édesanyját egy lakástűzből. Állítólag Branson kicsit túllihegte a dolgot, a kedves mama szerint ugyanis csak négy lépcsőfok volt az egész.
24. Kedvenc sportja a baseball.
25. Becenevei: Katie, Ebglish Rose, Corset Kate. Amúgy meg a középső neve: Elizabeth.kate winslet26. Rufus Sewell is járt vele.
27. Imádja a csizmákat.
28. Egy interjúban egyszer azt mondta, soha nem zavarta, ha egy szerep kedvéért le kell vetkőznie. Eddig 15 filmjében láthattuk meztelenül.kate 329. New Yorkban és Londonban is van lakása.
30. Van egy Comet (Üstökös) nevű kutyája.
31. A Titanicért 2 millió dollárt kapott, míg az Én, Pán Péterért (2004) 6-ot! 2004-ben.kate winslet 532. A felolvasóért (2008) megkapta az összes nagyobb filmes díjat, ami eddig 9 színésznőnek sikerült csak.

33. A Brit Birodalom Rendjének Parancsnoka 2012 óta.kate34. A Holidayben (2006) használta először az eredeti brit akcentusát. Örményországban és Lengyelországban nőtt fel, de oroszok is voltak a családban, így hármas akcentussal beszéli az amerikai angolt.
35. Gyermekei neve: Mia Honey Threapleton (2000), Joe Alfie Winslet Mendes (2003) és Bear Blaze Winslet (2013).
36. Hét olyan direktorral is dolgozott, aki elnyerte a legjobb rendező Oscarját: Peter Jackson, Ang Lee, James Cameron, Sam Mendes, Roman Polanski, Danny Boyle, Woody Allen.
37. Kiváló humora van:

38. Édesanyja és édesapja is színészek, sőt nagyszülei közül pedig kettő színházi igazgató is volt.
39. Nem láthattuk A gyűrűk urában Eowynként.kate winslet 140. Éppen pastramis szendvicset csinált egy csemegeüzletben, ahol dolgozott, amikor az ügynöke arról tájékoztatta, hogy beválogatták a Mennyei teremtményekbe (1994).
41. Ebben a filmjében csókolózott először, a partnere Melanie Lynskey volt.walk of afme42. Szerette volna eljátszani Júliát a Rómeó és Júliában (1996), de tudta, hogy túl öreg a beválogatáshoz. Claire Danes nem egészen négy évvel fiatalabb csak nála.
43. Bridget Jones megformálásához viszont túl fiatal volt. Renée Zellweger 6 évvel idősebb nála.

44. 2006-ban a People beválasztotta a világ 50 legszebb embere közé.
kate winslet 645. Az Egy makulátlan elme örök ragyogására (2004) a legbüszkébb valamennyi filmje közül.
46. Az Easttowni rejtélyek sorozat meghozta 2. Emmy-díját és az eddigi legemlékezetesebb kisképernyős alakítását.

47. Az Avatar: A víz útja moziban újra James Cameronnal dolgozott.

48. Kate Winslet és nagyobbik lánya, Mia Threapleton (az első házasságából született, mindháromból van egy gyermeke), aki már szintén színésznő együtt jelentek meg az idei tévés BAFTA díjátadóján. Ritkán lehet látni őket így együtt, de mivel az I Am… sorozatban mindketten játszottak, így duplán volt rá okuk. Persze anyu nem is távozott üres kézzel.kate
kate 1
Ebben a minisorozatban is várjuk, azóta The Palace névre átkeresztelték:

és nagyon várjuk a Lee (Lee Miller fotósnő életéről) című filmjét is, amiről itt mesél:

Egy reklámot sem vesz félvállról:

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Hétköznapi James Bondok, Brian Cox osztja a feladatokat, itt a 007: Road To A Million ízelítője
Következő cikk A 999-es szoba - kritika