10 híres színész, aki nagyon lefogyott egy szerep kedvéért


22641812 1447560265291781 1769036495 oNéhány színész mindent megtesz egy-egy tökéletes alakításért, akár csont soványra is fogynak, ha a szerep úgy kívánja. Listánkban összegyűjtöttünk 10 elhivatott előadót, akik drasztikus súlycsökkenésükkel sokkolták a közönséget. Anne Hathaway, Matthew McConaughey és Tom Hanks számára a 10 kiló feletti fogyás hozta meg az Oscar-díjat, míg Chris Hemsworth a villámok és a tökéletes felsőtestek istenének ennyi sem volt elég hozzá, ahogy Matt Damonnak sem.

Chris Hemsworth

Chris Hemsworth showed off her drastic weight loss on Instagram last night 621417Chris Hemsworth a villámok és a tökéletes felsőtest istene, 2015-ben A tenger szívében című film szerepe kedvéért fogyott le drasztikusan, minden izomtömegét elveszítve. A forgatást követően kijelentette, hogy soha többet nem hajlandó ilyesfajta átalakulásra, mivel nagyon megviseli az embert. Főleg akkor, ha végül a film sem sikerült annyira egyedire, hogy díjazzák erőfeszítéseit.

Liam Neeson

2E7F7A9C00000578 3320540 image a 71 1447685089437Az 50 év felett akcióműfajba betörő színész, sosem volt az a hízékony típus, az átlagos testalkata mégis kapóra jött a rosszarcúak agyba főbe verésénél, ugyanis hitelessé tette a látottakat. Martin Scorsese Némaság című filmjében a hitevesztett szerzetes hiteles megformálásáért képes volt még további 9 kilót leadni, amúgy sem vaskos súlyából. Ez olyannyira bejött neki, hogy a Watergate-botrányban nagy szerepet játszó FBI ügynök, Mark Felt szerepének eljátszásáért már kórosan soványra fogyott, a sajtóban többször halálhírét is terjesztették emiatt.

Liam Neeson MAIN 1Anne Hathaway

Anne Hathaway Les MIserable FINAL a lA színésznő, bár éneklésre használta a torkát A nyomorultak című musicalben, sok étel nem csúszhatott le rajta, ugyanis összesen 12 kilótól szabadult meg az Oscar-díjat érő tökéletes alakítás kedvéért.

50 Cent

640 50 cent skinnyAz amerikai rapper testsúlyának közel harmadától vált meg, 100 kg-os izomkolosszus testéből mindössze 9 hét alatt elveszített 26 kg-ot, mindezt egy rákos amerikai futballista megformálásáért vállalta be az All Things Fall Apart című filmben.

  Matt Damon

mattKözel 18 kilogrammos fogyást vállalt be a Bátrak igazsága című filmben megformált drogfüggő katona a szerepe miatt.

Tom Hanks

b3dc0d2e63799484ba701f2785dff78bAz utasok rémálma, aki, ha bármilyen gépjárműre feltéved, a biztosítókat kiveri a víz. Tom Hanks, a Philadelphia – Az érinthetetlen című film AIDS beteg Andrew Beckett karakterének kedvéért 12 kilótól vált meg. Cserébe Golden Globe- és Oscar-díjjal hizlalta a bizottság a karrierjét .

Hanks hét évvel a nagy fogyását követően, a Számkivetett kedvéért vállalta be ismét a koplalást, ezúttal 15 kilóval lett könnyebb, magas súlyvesztése pedig újbóli Golden Globe-díjat eredményezett számára.

Matthew McConaughey

matthew mcconaughey dallas buyers club movie transformations 1A fogyókúra királya, aki átalakulásával gyakorlatilag az összes színjátszáshoz köthető díjat bezsebelte – köztük egy Oscart is -, a Mielőtt meghaltamban látható 30 kilogrammot veszítő figurájával. Ebből is látszik, hogy a díjakat nem adják könnyen.

Jared Leto

blog 291112jared1Leto és McConaughey párosa a Mielőtt meghaltamban igencsak kifizetődőnek bizonyult, ugyanis a kollégájához hasonlóan szintén 25-30 kg-tól megszabadult Leto is hazavihette az Oscar-szobrot az alakítását kidomborító átváltozásáért.

Christian Bale

Bale nagy átalakulóművész hírében áll, ha kell alaposan meghízik egy szerep kedvéért, hogy Michael Madsen-szerű figurává váljon, de az extrém fogyástól sem riad vissza. A gépész című film álmatlansággal küzdő figurájának hiteles ábrázolásáért több mint 30 kg-ot dobott le. Az így 54 kg-os súlyt a színész több hónap alatt alma-kávé kúrával érte el. Nem sokkal később Bale-nek 6 hónapja volt, hogy a Batman szerepére felkészüljön, így fél év alatt 45 kilót szedett fel. Ezt nevezzük mi elhivatottságnak!

cover christian bale 222222Michael Fassbender

Michael Fassbender Weight LossAz Éhségben alakított bebörtönzött IRA tagot, aki lázadást szít a fegyencek között a politikai foglyoknak kijáró bánásmód miatt. Fassbender 59 kilósra fogyva formálta meg szerepét. A színész 10 hétig tartó kúra során, napi 1000 kalóriás étrenddel vitte végig a csont és bőrig tartó célkitűzéseit, amit az utolsó hónapra lecsökkentett napi 500 kalóriára. Elmondása szerint már-már spirituális folyamat volt ez számára, ami alázatra tanította az erősen fogyasztói társadalmunkban.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Jude Law szemüvegben és ballonkabátban az új Woody Allen film forgatásán
Következő cikk Dokumentumfilm készült Jim Carrey őrületéről az Ember a Holdon című filmben