Ezekből a filmekből lesznek utalások a Stranger Things 4. évadában


stranger things movie referencesA Stranger Things sorozatban legalább annyi a filmes utalás, ha nem több, mint egy átlag Tarantino moziban. A sorozat írói most tulajdonképpen filmklubot indítanak azzal, hogy megosztanak filmcímeket, amikből majd nagy valószínűséggel megidéznek jeleneteket a sorozatban.
A Stranger Writers Twitter-fiókon keresztül teszik majd meg ezt a 4. évaddal kapcsolatban. A fő forgatókönyvírók és egyben a sorozat szellemi atyjai a Duffer Brothers, Matt és Ross Duffer, íróként dolgozik még velük Jessie Nickson-Lopez, Paul Dichter és Kate Trefry. A stáb nagyon is tudja, hogyan lehet igazán lázba hozni és ezzel növelni a rajongói tábort: elcsepegtettet információkkal kell kitölteni az évadok közti űrt.

stranger things e1558956789305Nemrégiben tettek közé egy bejegyzést az úgy nevezett Video Store Fridays-ről. Lényegébe véve minden pénteken megosztanak egy öt filmből álló listát, olyan művekről, amelyekről az alkotók a hét folyamán beszéltek, vagyis ezek a filmek valamilyen úton-módon kapcsolódnak a negyedik évadhoz.
https://twitter.com/strangerwriters

Az első listát meg is kaptuk már, ezekre a filmekre láthatunk majd például utalást a következő évadban:

– Minél hosszabb, annál rosszabb (The Peanut Butter Solution – 1985)
– A halászkirály legendája (The Fisher King – 1991)
– Bill és Ted zseniális kalandja (Bill and Ted’s Bogus Journey – 1989)
A szerelem hálójában (You’ve Got Mail – 1998)
– Átlagemberek (Ordinary People – 1980)

stranger things season 4 release dateBár a lista nem tartalmazza a tipikus, kultikus látványfilmeket, amikre a korábbi részekben rengetett utalással emlékeztek meg (elég csak a Szellemirtókra, az Állj mellém!-re, az Az-ra, a Szörnyecskékre vagy a Végtelen történetre gondolni,) ettől függetlenül az eddig megjelent öt film között is vannak jobbnál jobbak, többnek jelentős rajongótábora van. A halászkirály legendájához annyit: Terry Gilliam rendezte, főszerepben Robin Williamsszel és Jeff Bridgesszel. Már ennyi is legendásan hangzik. Aztán a Bill és Tednek mostanában készítik/készítették a harmadik részét több évtized kihagyása után. Keanu Reeves újabb őrületes utazása 2020. augusztus 21-től kerül a mozikba. (E sorok írója pedig csöndben megjegyezné, hogy a top 5 kedvenc romantikus filmjének egyike A szerelem hálójában.)
Úgyhogy most kezdődhetnek a találgatások és teóriák, hogyan épülnek majd be ezek az alkotások a Stranger Things 4. évadába. És ez még csak öt film volt, mi lesz még itt a következő hetekben!

Csak ha befejezted a 3. évadot is!

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Preacher – 3-4. évad - kritika
Következő cikk Terminátor-filmek vs. Galla Miklós zenekara - SOUNDTRASH (7.RÉSZ)