Miért rossz minden Star Wars-film címe? Itt a bizonyíték!


star warsHa elgondolkodunk azon, hogy miről is szólnak a különböző Star Wars-filmek, könnyű észrevenni, hogy zavar van az erőben, mert teljesen “összekeverték” a címeiket. Ez a TikTok felhasználó logikusan végigveszi, és nehéz vele nem egyetérteni. Persze mi mind nagyon is jól tudjuk, hogy évtizedek teltek el a különböző filmek elkészítései között, ám most tekintsünk el ettől az aprócska, icike-picike ténytől. Pár évtized nem lehet akadálya egy kis játéknak a címekkel.

Kis segítségként ide írjuk a filmeket kronológiai sorrendben: Baljós árnyak, A klónok támadása, A Sith-ek bosszúja; Egy új remény, A Birodalom visszavág, A Jedi visszatér; Az ébredő Erő, Az utolsó Jedik, Skywalker kora.

Mi történik a Baljós árnyakban? Találkozunk Anakin Skywalkerrel, ebből egyenesen következhet a Skywalker kora. Pár évvel később Palpatine, a Sithek vezetője hadsereget szervezett klónokból a jedik legyőzésére, ez lehetne A Sith-ek bosszúja. A III. részben a 66-os parancs kiadása után a klónok támadásba lendülnek, vagyis ennek kellene lennie A klónok támadásának. A IV.-ben Obi-Wan elmondja Luke-nak: ideje, hogy a jedik visszatérjenek: A Jedi visszatér. Az V. epizódban Yoda  megtanítja Luke-ot az erő használatára: Az ébredő Erő. A VI. részben Yoda és Anakin is meghal, vagyis Luke marad az utolsó jedi szóval így ők Az utolsó Jedik. A Birodalom pusztulása után egy új Birodalmat kezdenek el építeni, vagyis A Birodalom visszavág. A VIII.-ban Luke kiképzi Reyt és feláldozza magát a lázadókért, ezzel Egy új reményt adva. Végezetül a IX. moziban Palpatine visszatér a halálból, ezzel Baljós árnnyá válva (Az utolsó angolul jobban jön ki, hiszen eredetileg a cím The Phantom Menace, amit úgy lehetne lefordítani, mint Fantom fenyegetés, Kísértet veszély).

Szóval az egész okfejtés nem falra hányt borsó, de ennek dacára nem valószínű, hogy Lucas még fogja alkalmazni a fiatalembert, hiszen már ő is nyugdíjas éveit élvezi.

Ha már filmcímek:

Ha a Google Fordító adná a filmcímeket

Ha a Google Fordító adná a filmcímeket – 2. rész

Ti mondtátok: Hülye magyar filmcímek

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Amikor egész Hollywood telefonál, hívás filmtől filmig
Következő cikk A film rövid története 18. rész