Az evés egyszerre lehet létszükséglet és élvezet. Az étvágygerjesztésében fontos szerep jut az ételek látványának is, ebben a videóban éppen ezt az esztétikai szempontot elemzi ki Susan Spungen ételstylist is. Történetein, saját munka tapasztalatain keresztül rengeteg háttér-információt kaphatunk. Hiszen azt mindenki el tudja képzelni, hogy az olvadás miatt rendes fagylaltot igazából nem lehet felszolgálni, pótolni kell sorbettel (esetleg színezett krumplipürével). Nem utolsó szempont a látvány mellett az se, hogy a színészek képesek legyenek megenni, vagy legalább megkóstolni a kamera előtt az adott helyettesítő megoldást.
A válogatásban szóba kerülnek teljesen egyértelműen “ételes filmek” (Julie és Julia; Ízek, imák, szerelmek; Étel, ital, férfi, nő; Willy Wonka és a csokigyár; Az alapító) és olyanok is, ahol egy-egy fontosabb jelenet miatt kerül nagy hangsúly az étkezésre (A neveletlen hercegnő; Matilda, a kiskorú boszorkány; Szex és New York; Emily Párizsban; Becstelen brigantyk; Marie Antoinette, Grand Budapest Hotel).
Ez az összeállítás is érdekelhet híres filmes étkezésekről:
Kapcsolódik: