Látványos trailert kapott a Halo sorozat


haloposterValószínűleg egyetlen kezünkön össze tudjuk számolni, hogy mely videójátékokból készült említésre méltó mozgóképes adaptáció, de a Paramount steamingjén érkező – részben fővárosunkban leforgatott – Halo című sci-fi sorozat egész pofásan néz ki.

Már a legelső Halo játék kapcsán, vagyis 2004-ben felröppent a hír, hogy a 20th Century Fox és a Universal Pictures finanszírozásában, illetve tengernyi CGI-effektus kíséretében dolgoznak az élőszereplős változaton. A mozifilm a Wingnut Films égisze alatt készült, és A gyűrűk ura trilógia, valamint a King Kong csapata startolt rá Peter Jackson egyik kedvenc videójátékos franchise-ára, amit a tervek szerint Neill Blomkamp rendezett volna állítólag 120 millió dolláros költségvetésből.

Habár két esztendővel korábban levezényelt egy kapcsolódó rövidfilmes trilógiát, végül hosszas kínszenvedés után 2009-ben a Chappie direktora bejelentette, hogy többé már nem érdekelt a projektben.

Azóta síri csend honolt Főszakács (Master Chief) csillagközi kalandjai körül, ám egy-kettőre a 2013. naptári évben találtuk magunkat, amikor az Xbox Entertainment Studios és a 343 Industries bejelentette, hogy a Halo kisképernyőre költözik, méghozzá Steven Spielberg executive produceri felügyelete alatt az Amblin Television produkciójában. Blomkampot ismét felkérték, de végül lepasszolta a kilenc részes széria első két epizódjának dirigálását Otto Bathurst-nek (Robin Hood), aki mellé csatlakozott Jonathan Liebesman (Tini nindzsa teknőcök), Roel Reiné (Fekete vitorlák) és Jessica Lowrey (Doom Patrol). A főszerepben Pablo Schreiber látható. A  Paramount+ március 24-től tűzi műsorára.

a trailer:

A korábbi teaser előzetes:

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (419.)
Következő cikk Rémálmok sikátora - kritika