Fortune hadművelet – A nagy átverés – kritika


statham plazaFortune hadművelet – A nagy átverés (Operation Fortune: Ruse de guerre), rendezte: Guy Ritchie, szereplők: Jason Statham, Josh Hartnet, Hugh Grant, Aubrey Plaza, kínai-amerikai akció-vígjáték, 114 perc, 2022., 16 éven aluliaknak nem ajánlott!  

Sztárom a párom

Jason Statham és válogatott profikból álló csapata, valamint a legnagyobb hollywoodi sztár egy titokzatos bőrönd nyomába ered, mely illetéktelen kezekbe kerülve beláthatatlan károkat okozhat civilizációnknak. A szereplők körbekergetik egymást a világon, miközben a rosszfiúk úgy hullanak, mint az őszi falevelek. Előbb a Covid, majd az orosz-ukrán háború tett be a produkciónak, de most itt van a Fortune hadművelet – A nagy átverés, noha Guy Ritchie jegyzi, különösebb hírverés nélkül érkezett meg a mozikba. hugh grantMikor ellopnak egy ismeretlen tartalmú bőröndöt, melyért 10 milliárd dollárt kérnek a nemzetközi gengszterek Vateráján, a hírszerzés Orson Fortune (Jason Statham) szuperkémet bízza meg annak visszaszerzésével. A szálak a milliárdos fegyverkereskedőhöz, Greg Simmondshoz (Hugh Grant) vezetnek, akihez nem lehet csak úgy besétálni, ezért Fortune és profikból álló csapata csapdát állítanak neki. Megzsarolják a híres hollywoodi színészt, Danny Francescot (Josh Hartnett), hogy férkőzzön a milliárdos bizalmába, ami látszólag nem nehéz, hiszen Simmonds a legnagyobb rajongója. A 10 milliárdos vételár azonban mások fantáziáját is megmozgatja, ezért a színen megjelenik a konkurencia, hogy egy végeláthatatlan macska-egér játék vegye kezdetét.cary elwesAmit látunk, az egy akciódús kémfilm, ami a Statham által alakított sármos, nagydumás, az elkövetett hibákért mindig más okoló, társait és főnökeit éppen csak megtűrő, de a munkáját némi szerencsével többé-kevésbé profi módon elvégző karakterre épül. Mindenki más statiszta, a szerencsésebbek vele vannak, a kevésbé azok ellene. Valószínűleg volt egy olyan szándék az alkotók részéről, hogy közte és a Plaza által alakított IT zseni Sarah Fidel között legyen valamiféle izzás, de a csaj sokadik közösülésre utaló erőltetett beszólása után már csak a falhoz b…ós szex jutott az eszembe, leginkább a szex rész nélkül. Még talán Hartnett az, aki valamennyire vicces, de Hugh Grant megint képes olyan szinten hozni az ellenszenves ripacsot, hogy lehetetlen érte utálni. josh hartnetGuy Ritchie sokáig eredeti ötleteiről, egyéni látásmódjáról, polgárpukkasztó stílusáról volt híres és az általa teremtett, senki máshoz nem hasonlítható karakterek szájába olyan mondatokat adott, melyeket bárhol, bármikor be lehet dobni, pluszpontokat szerezve ezzel a barátainknál. Bár még mindig képes arra, hogy a kisujjából kirázzon egy tisztességes, szórakoztató mozit, ez az egyediség mostanra megkopni látszik. Nem vagyok egy nagy repülős, nem ismerem a törzsutas kilométerek elévüléseinek szabályait, de mostanában úgy tűnik, mintha a Covid alatti lezárásokat a filmipar úgy kompenzálná, hogy egyik menő helyről a másikra repteti a stábot, függetlenül attól, hogy az hozzátesz-e bármit is a cselekményhez vagy sem.

A Fotune hadművelet – A nagy átverés minden munkában megfáradt mozinéző álma, mert leginkább akkor működik, mialatt nézed. Vicces beszólások, bumfordi humor, látványos lövöldözések, autós üldözések, bunyók, na meg rongyrázás és egzotikus helyszínek ezerrel. A baj csak az, hogy itt ülök és két nap után már egyetlen jelenetet vagy mondatot sem tudok felidézni, mert minden annyira sablonos, közhelyes. Beülsz rá, kikapcsolod az agyad, vajban tocsogó popcornt majszolva és vizezett kólát szürcsölgetve jót szórakozol. Másnap vár a munka és te szívesen mesélnél arról, hogy mit láttál, de csak annyi ugrik be, hogy Statham megint összever egy csomó embert, miközben Epres Attila hangján osztja az észt. 6. szék

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk 77 kép a 77 éves Diane Keaton nem mindennapi életéből
Következő cikk A Popcorn Guy is ott lesz az Oscaron! Szívmelengető hétköznapi mese