A Határtalanul krimisorozatban egész Európában zajlik a nyomozás, Donald Sutherland is besegít


hatartalanul 3Krimisorozatokból sem fogunk soha kifogyni. A kórházi mellett talán ez az egyik legnépszerűbb műfaj, így a rajongóinak erősen ajánlott a Határtalanul is, ami december elején debütált a Direct One kínálatában. A Canal+ saját gyártású szériájában egy speciális bűnügyi egység nyomoz (amolyan globális FBI), egy-egy ügy felgöngyölítése pedig egész Európára (London, Berlin, Párizs, Madrid) kiterjed.

A sorozat izgalmas felütéssel indul: egy párizsi erdőben végeznek egy nővel. A helyi erők arra gyanakszanak, hogy mindez egy sorozatgyilkos műve. Ami eleve bonyolítja az ügyet, hogy úgy tűnik, az elkövető nem csupán az adott ország határain belül tevékenykedik. A főszerepben lévő francia nyomozó ezért – a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság felhatalmazásával – összeszed egy nyomozócsapatot a hasonló, országhatárokon átívelő EU-s ügyekre. A siker érdekében az egység még egy nyugdíjazott New York-i kollégát is reaktivál.
hatartalanul 1
A sorozat kreátora, Edward Allen Bernero régi motoros a szakmában, sőt ebben a műfajban is, hiszen olyan szériák fűződnek már a nevéhez, mint a Harmadik műszak vagy éppen a Gyilkos elmék. Még így is jókora vállalás volt a részéről egy ennyi helyszínen (rögtön a nyitó részben: Franciaország, Hollandia, Németország) és ekkora nemzetközi stábbal forgatott sorozat.hatartalanul 2A szereposztás egyik aduásza egy olyan színészlegenda, mint Donald Sutherland, de azért William Fichtner (Rejtélyek városa, A szökés) neve sem cseng rosszul. Ő ráadásul még azt is bevállalta, hogy az első két évad forgatásának idejére az egész családját Prágába költöztette.
A fiatalabb generációból a német
Tom Wlaschihát (Trónok harca, A tengeralattjáró) illik megemlíteni, aki már szintén gazdag filmográfiával bír. A hölgyek közül Gabriella Pessiont emelnénk ki, aki  a CANAL+ másik saját gyártású szériájában, A vörös ajtóban is állandó szereplő.

dinald sutherland hatartalanulA Határtalanul sorozat kapcsán Puzsér Róbert, Horváth Oszkár és Szirmai Gergely szintén nyomoztak egyet a Direct One podcast sorozatában. Kiderítették, hogy a krimi műfajában miért lehet bátrabb egy európai sorozat/film mint egy amerikai gyártású, de még David Finchert is szembeállították Lars von Trierrel. Olyan címek kerültek elő, mint a Hetedik, a Dexter, a Breaking Bad, A törvény nevében vagy éppen A híd.szirmai puszer horvath oszakaHa sikerült kedvet csinálni az európai bűnügyi sorozatokhoz, akkor a Határtalanul mellett bátran ajánljuk a CANAL+ más krimisorozatait is: A bűn örvényét, a Tűnődést vagy éppen a Paris Police első két évadát. Ezeket is ugyanúgy streamelheted, mint a Határtalanult  a Direct Now alkalmazásban bárhol, bármikor!
Fizess elő még ma a Direct One szolgáltatására a directone.hu/csatornakiosztas/directonecsatorna oldalon!hatartalanul 4
DIRECT ONE Logo Colour RGB
Weboldal: www.directone.hu
Facebook: www.facebook.com/DirectOne
Instagram: www.instagram.com/directonehu/

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Final Fantasy XVI: Echoes of the Fallen - játékteszt
Következő cikk Ultros – béta játékteszt