SpongeBob Squarepants: The Patrick Star Game – játékteszt


patrickstargame0

Fejlesztő: PHL Collective; Kiadó: Outright Games; Platform: PC, PS4|5, Xbox One & Series, Switch

A legnépszerűbb tengeri szivacs helyett most először Csillag Patrick bőrébe bújva fedezhetjük fel Bikinifenék lagúnáját – tesztünk a SpongeBob Squarepants: The Patrick Star Game-ről.

A SpongyaBob Kockanadrág talán az egyik legrégebben futó, 6 év feletti korosztálynak szánt animációs tv-sorozat, amely idestova 1999 óta a kor haladásával párhuzamosan folyamatosan több generáció számára nyújt felhőtlen szórakozási lehetőséget. A rengeteg iróniával és olykor tartalmas mondanivalóval megspékelt széria ennyi idő alatt egészen grandiózus franchise-zá nőtte ki magát, ugyanis készült belőle számos mozifilm és videojáték is, illetve már bő három éve Csillag Patrick műsora címen még egy spinoff is a szórakoztatóipar részét képezi. A tengeri szivacs legjobb barátja ezúttal ismét főszereplővé avanzsálódott, ráadásul az egyetemes gaming történelmében most először nyílt világú plaformerben irányíthatjuk. Kalandjaink során találkozhatunk a Bikinifenék nevű víz alatti városban tanyázó valamennyi ismert karakterrel, így természetesen összefuthatunk SpongyaBobbal, Tunyacsáppal, Sandyvel, Csigusszal vagy akár Planktonnal.

patrickstargame1

Az Outright Games szállította le nekünk a SpongeBob Squarepants: The Patrick Star Game-t. Ugyebár ez az a bizonyos brit csapat, mely talán egyetlen megmaradt kiadóként olyan főként gyerekeknek szánt alkotások felett bábáskodik, amik kisképernyőről vagy szélesvászonról kerültek a pixelek világába. Mint ismeretes, legutóbb olyan játékok kiadásáért kezeskedtek, mint például a Bluey: The Videogame vagy a Jumanji: Wild Adventures, de hasábjainkon is helyet szorítottunk egyik-másik címük kivesézése kapcsán. Tesztalanyunk apropóján a forgalmazónak több kollaborációja is volt a fejlesztőkkel, legutóbb az egészen jópofa DC’s Justice League: Cosmic Chaos-t köszönhettük nekik.

patrickstargame2

A recept ezúttal hasonló, mint a szuperhősös játék esetében, csakhogy a kevésbé nagyszabású sztori kapcsán Patrikot hátulról követhetjük figyelemmel és a feladatunk nemes egyszerűséggel annyi, hogy segítsünk barátainak vagy szívességet tegyünk nekik miközben őrült kalandokba keveredünk. Versenyezhetünk autóval, célba dobálhatunk a vidámparkban, ejtőernyőzhetünk vagy akár kipucolhatjuk a strandot a turisták által hátra hagyott hulladékoktól. Mindeközben pedig minijátékok színesítik a felfedezésünket, aminek következtében a mellékszereplők számára megkereshetjük a különböző zónákban össze-vissza „rejtett” felszereléseket. Cserében persze hősünk virtuális gardróbszekrénye amolyan jutalomként mindenféle klassz ruhával gazdagodik, de a főbb küldetéseknél hasonlóan gyakorta fontos, hogy a pontszerzések révén a lehető legmagasabb, arany fokozatú pontszámot érjük el.

patrickstargame3

A The Patrick Star Game tulajdonképpen miniepizódokból épül fel, mivel a megbízatások között nincs igazán összefüggés – legfeljebb csupán annyi, hogy a végső megmérettetésig kedvenc tengericsillagunkat kontrollálva minden egyes cimborájának kedvére kell cselekednünk. Szerencsére hangulatát és humorát tekintve megidézi a SpongyaBob Kockanadrág szellemiségét és megsüvegelendő, hogy a készítőknek sikerült leszerződtetniük a sorozat eredeti szinkronhangjait. Sajnos magyar nyelv egyáltalán nincs benne, amit egy ilyen típusú játék esetében soha nem tartok szerencsés húzásnak.

Viszonylag gyorsan, röpke 3-4 óra alatt minden egyes teljesítményt megszerezve könnyedén végigjátszható a SpongeBob Squarepants: The Patrick Star Game, s a kissé infantilis játékmenet ellenére, illetve azzal együtt egészen élvezhetően sikerült még felnőtt kobakkal is. Az előzmény ismerete nem nagyon számít ebben a történetben, jómagam a kisképernyős változatot tekintve bő 30 esztendővel le vagyok maradva, tehát minden porcikájában élvezhető játék. Ugyanakkor egyértelműen azok számára készült, akik valamennyire közel állnak ehhez a mókás világhoz.

(A tesztkódot a CENEGA Kft. biztosította.)7 szék

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Byte The Bullet – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Még egy kiadós előzetes érkezett a Hunyadi-sorozathoz
Következő cikk Millie Bobby Brown, Chris Pratt és a robotok, megérkezett a Russo tesók sci-fijének trailere