A Végtelen háború rekordidő alatt lépte át az 1 milliárd dolláros bevételt


Avengers Infinity War Box Office Money

A Bosszúállók: Végtelen háború a hétvégén átlépte az 1 milliárd dolláros álombevétel határát, mindezt rekordgyorsasággal elérve.

A Marvel szuperhőscsapatának epikus küzdelme ezzel az április végi premierje óta már két rekordot is a magáénak tudhat: első körben a történelem legmagasabb nyitóhétvégéjét hozta össze, az Amerikában 257,6 milliós, világviszonylatban pedig 640,5 milliós bruttó bevételi mutatóival.

Ami miatt igazán figyelemreméltó a Végtelen háború brutális menetelése, hogy az 1 milliárd dollárt a kínai piacon való bemutatkozása nélkül érte el (itt május 11-én debütál majd), mindössze 11 nap alatt. Ezzel maga mögé utasította a korábbi rekordtartót is, a Star Wars VII: Az ébredő Erőt, ami 12 nap alatt szedte össze ezt az összeget.

Avengers Infinity War 1 Billion World Wide

A Végtelen háború így már hivatalosan is a mára már nem túl elitnek minősülő 1 milliárdosok klubjának 34. tagja, és a Marvel második legsikeresebb filmje 2018-ból. A stúdiótól az első még mindig a Fekete Párduc a maga 1,3 milliárdos bruttó bevételével, de ez valószínűleg nem marad így sokáig.

A nagy kérdés sokkal inkább az, hogy Vasemberéknek sikerül-e a 2 milliárd dolláros lehetetlennel felérő összbevétel elérése, ami eddig összesen 3 filmnek sikerült a történelemben ( az Avatárnak, a Titanicnak, és Az ébredő Erőnek). A Bosszúállók küldetése nem lesz könnyű, ugyanis erős időszakban debütált, jön a Deadpool 2, majd május végén a Solo: Egy Star Wars-történet, amik a jegyelővételi adatokat tekintve szintén hatalmas érdeklődésre tesznek majd szert. Anno az Avatar és Az ébredő Erő decemberben mutatkoztak be, amik a januári gyenge felhozatalok mellett érték el a 2 milliárdos jegyeladást, míg a Titanic csak a 3D-s újra bemutatását követően lépte át ezt, így a Végtelen háború máris hátrányból indul a versenyen.

31919606 1012192995597860 6290104326547308544 n

Mindenesetre figyelemreméltó, hogy Kevin Feige és a Marvel egyetlen évtized alatt egy 15 milliárd dolláros univerzumot hozott létre, ami a franchise-ok világát is teljesen megreformálta Hollywoodban.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Filmes lények gyomrában csücsülő karakterek lenyűgözően illusztrálva
Következő cikk A hét röhögései (240.)