Frankó férfiak a filmiparból – Amikor a hősöd szembejön veled


A színész nem csupán hozzáértő szakmunkás, vagy épp istenadta tehetség. Nem is csak egy filmsztár. Ő a hősünk, alatta strapabíró piedesztál, ami még egy-két vacakabb film, zaftosabb pletyka alatt sem inog meg, áll stabilan. Csodáljuk messziről… De mi van, ha közelebb jön? Ráadásul teljesen váratlanul, mi pedig állunk ott kiszolgáltatva, védtelenül. Nagy a tét: kiderülhet, hogy késhegyig menő filmes vitáink alanya annyira rossz arc, hogy akkor sem ülnénk le vele sörözni, ha könyörögne. Most nem összetört álmokból válogattunk – olyan olvasói történeteket gyűjtöttek össze, ahol a hírességek legalább akkora, vagy még annál is jobb fejek, mint feltételeznénk.

Robin Williams

“1988-at írtunk, San Fransiscóban kocogtam éppen, amikor megláttam Robin Williamset megpihenni egy furgonnak dőlve. Ráköszöntem: ‘Hogy van, Mr. Williams?’ Mire ő: ‘Remekül, köszi. A zsaruk elől futsz?’ Nevetve megálltam, és aztán még percekig dumáltunk…”

Tom Hanks

“A Best Buy-ban találkoztam Tom Hanksszel, előttem állt a sorban egy teli bevásárlókocsival, tök egyedül. Összvissz egy vizet akartam venni, azt szorongattam, miközben kibukott belőlem hangosan a mondat: ‘A Forest Gump a kedvenc filmem.’ Erre megfordult és azt mondta: ‘Örülök, hogy szereted, nekem is a kedvencem azok közül, amiket valaha is csináltam.’ És ha ez nem lenne elég, végigbeszélgettük a sorbanállást, majd felajánlotta, kifizeti a vizemet. Együtt sétáltunk ki a boltból, és a következő mondattal köszönt el: ‘Nagyon kedves lány vagy. Sose felejtsd el – és itt átváltott a Forrest Gump hangjára –: az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod mit veszel ki belőle.’ “

Jim Carrey

“Kifogyott a kocsimból a benzin Bel Airben, Jim Carrey pedig felvett és elvitt a legközelebbi benzinkútig. Kihasználtam a lehetőséget: elmeséltem neki, hogy óriási Ace Ventura fan vagyok és szoktam utánozni a filmbeli nevetését – aztán mindketten röhögve dugtuk ki a fejünket az autó ablakán, épp mint a filmben. Ráadásul  az üzemanyagot is megvette nekem, és még a kocsimhoz is visszavitt.”

Keanu Reeves

“Idegesítő tinédzser voltam, amikor összefutottam Keanu Reevesszel New Yorkban az utcán. Rákiáltottam: ‘Hé, Neo!’ És imitálni kezdtem, ahogy a filmben lassítva elhajol a golyók elől. Ő elnevette magát, és szintén megcsinálta a kultikus mozdulatot. Ahelyett, hogy elintézett volna egy legyintéssel, hogy ostoba, bosszantó kölyök vagyok.”

Patrick Stewart

“A nővérem egy New York-i étteremben dolgozott, egy nap pedig az egyik asztalához nem más ült le, mint Patrick Stewart. Nem akarta zavarni, csendben végezte a dolgát, de távozásnál elmondta neki, mennyire szerette az alakítását a 2008-as Hamletben, és reméli, gyakran láthatja színházban játszani a jövőben is. Ennél tovább nem is akarta háborgatni őt, de a legnagyobb meglepetésére Stewart úgy megörült neki, hogy valaki egy színházi szerepével kapcsolatban szólítja meg, és nem a Star Trekkel jön, teszem azt, hogy percekig beszélgetett a testvéremmel a színházi tapasztalatairól.”

Bruce Willis

“A Walmartban vásároltam, és a legfelső polc hátuljából kellett volna levennem valamit, de baromira nem értem el. Nem volt mit tenni: felmásztam a polcra, úgy szereztem meg, ami kell. Amikor lekászálódtam, észrevettem, hogy valaki végignézte az egészet. Bruce Willis nemcsak gratulált a polcmászáshoz, de külön kiemelte, milyen klassz Pókember adottságaim vannak.”

Bryan Cranston

“Vegasban, a Bellagio-ban láttam meg Bryan Cranstont. Mivel óriási Breaking Bad-rajongó vagyok, azonnal felüvöltöttem: ‘Úristen, ez Heisenberg!’ Erre ő dühös arccal elindult felém, és rám mordult: ‘Hogy mersz így hívni… ha az emberek tudnák, hogy ki vagyok valójában, már rég nem lennék a bizniszben. Ha még egyszer így hívsz, jobb ha készen állsz egy hordóra.’ Aztán elnevette magát, és körülbelül 10 percig dumáltunk. Kaptam autogramot is. Megkérdeztem, nincs-e kedve meginni valamit, de akkora szerencsém már nem volt, udvariasan visszautasította.”

Bill Murray

Bill Murray és a fia besétáltak egy inuit eszkimó galériába a Madisonon. Nem volt bent más, csak ők a tulajdonos és én – majd érkezett egy UPS futár, akit annyira lesokkolt a tény, hogy egy helyiségben tartózkodhat Murray-vel, ráadásul éppen a születésnapján, hogy szó szerint a színész és a fia szedték össze a földről, miközben Bill a ‘Happy Birthday to You’-t énekelte neki.

Adam Sandler

“New Yorkban ünnepeltük az egyik barátom legénybúcsúját egy étteremben, 12 srác, amikor odalépett az asztalunkhoz Adam Sandler. Gratulált a vőlegénynek, megkérdezte, kik vagyunk, mit csinálunk, aztán annyit mondott, hogy már egy ideje figyel bennünket, és ezek a legfontosabb pillanatok az életben: nevetni a barátokkal, együtt lenni, szánni egymásra időt. Utólag kicsit nyálasnak hangzik, de hatalmas pillanat volt, egyikünk sem fogja elfelejteni.”

Malcolm McDowell

“Reptéri ügyintézőként dolgoztam, és egy nap Malcolm McDowell-lel találtam magam szemben. Hatalmas Mechanikus narancs megszállott vagyok, úgyhogy amikor bemutatkozott, annyit bírtam csak reagálni: ‘És, milyen a bor?’ Percekig szakadt a nevetéstől, majd azt mondta, ezt még soha nem idézte neki senki sem. Fél órát beszélgettünk utána a filmről és Kubrickról.”

(forrás: boredpanda.com)

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Upgrade - kritika
Következő cikk Megvan ki játssza a fiatal Roman Polanskit, Tarantino új filmjében