Bejelentette a Disney, hogy ritkábban érkeznek majd a Star Wars-produkciók


borito 23

Miután a Solo: Egy Star Wars-történet alulteljesített bevételei egy jókora pofonnal értek fel a pénzhalmozó Disney számára, belátták, hogy bizony akármennyire is szeretnék kielégíteni kapzsi vágyaikat, a rajongók zsebei mélyére nem feltétlenül tudnak lejutni az évi egy Star Wars-filmmel.

A Disney vezérigazgatója, Bob Iger elismerte, hogy talán tényleg túlzásba vitték a Csillagok háborúja filmek gyakoriságát, így a Lucasfilm mostantól lassít a tempón. Az ötlet egyébként nem volt őrültség, ugyanis miután a Mickey egeres stúdió bekebelezte a többek között SW jogait is birtokló  filmgyártót, joggal hihették azt, hogy a világ legnépszerűbb franchise-ából lazán építenek majd egy Marvel Moziverzumhoz hasonló sikereket elkönyvelő kiterjesztett világot.

A fejesek terve akkor szállt füstbe, amikor a Solo eredettörténete (ami már a forgatások alatt is sok problémával járt) közel sem hozta azt az eredményt a mozipénztáraknál, amit elvártak tőle.

Iger nemrégiben a THR-nek adott interjúban beszélt a visszájára fordult futószalag modelljükről, ahol bejelentette, hogy visszavesznek a tempóból:

Meghoztam az időzítésre vonatkozólag egy döntést, és ahogy visszatekintek, azt hiszem elkövettem azt a hibát – amiért magamat hibáztatom -, hogy kicsit túl sok és túl gyors volt mindez. Most belassítunk, de ez nem jelenti azt, hogy nem fogunk filmeket csinálni. Jelenleg azon a ponton vagyunk, amikor döntéseket kell hozunk arról, mi következik J.J. Abrams (Star Wars IX. – a szerk.) után. Azt hiszem óvatosabbak leszünk majd a mennyiséggel és az időzítéssel kapcsolatban.

Vagyis bár több idő fog eltelni az egyes alkotások között, azért nem maradunk Star Wars-filmek nélkül: jelenleg ugye Abrams forgatja az új trilógia IX. és egyben záró részét, Rian Johnson már munkálkodik az elméletben új irányvonalat kijelölő friss trilógiáján, a Trónok harca alkotói, David Benioff és D. B. Weiss is egy filmes projekten ügyködnek, Jon Favreau a stúdió 2019 végén induló streaming csatornájára tervez sorozatot, és akkor a fejlesztés alatt álló Obi-Wan Kenobi és Boba Fett produkciókról még nem is beszéltünk.

Örültök a döntésnek? Szerintetek is túl sok volt az évi egy Star Wars-film?

Szükségünk van Star Wars antológia-filmekre?

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Amerikai lett a 25. Bond-film új rendezője
Következő cikk Utoya, július 22. - kritika