Szerencsére van még a polcon rajzfilm, jön az élőszereplős Herkules


herkulesAz 1997-es klasszikus Disney mese is sorra került az élőszereplős rebootok gyártásában.

A Herkules tipikusan az a Disney gyöngyszem, ami bár kevésbé ismert, de masszív rajongótábora van. Gyakorlatilag aki látta, szereti és pont. Remek dalok, szerethető karakterek, kiváló magyar fordítások (nem csak a Flintstone családban sziporkázunk szóviccekben) és a realista, ám kissé forrófejű főgonosz kapta a legjobb szövegeket.

Hát ebből a jó alapanyagból készítenek most majd élőszereplős változatot. Ezzel beállítva a Herkulest, többek között az Alice Csodaországban, Dzsungel könyve, Hamupipőke, Szépség és a szörnyeteg, Aladdin, Oroszlánkirály, Dumbo sorába. A THR értesülései szerint a film producerei az Amerika Kapitány: A tél katonája; valamint a Bosszúállók: Végtelen háborút és Végjátékot is jegyző rendezőpáros, a Russo fivérek lesznek. Joe és Anthony Russo, bár több filmet és tv-sorozatot is rendeztek, mégis a Marvel filmekkel dobbantottak nagyot. Azt csak remélni tudjuk, hogy jó érzékkel nyúlnak majd a görög isten kalandjaihoz is.

“Az új Herkules még a fejlesztés korai szakaszában jár és mivel ez a Disney máris több híresztelés kapott szárnyra egyéb producerekről és rendezőkről. A Russo fivérek az egyedüli producerek és nem ők fogják rendezni a filmet a belsős források szerint.”

A szereplőválogatásról is ugyanígy keringtek pletykák az elmúlt hetekben. Többek között Ariana Grande neve is felmerült, miután a Disney Family Singalong keretein belül elénekelte az “I Won’t Say I’m in Love”-t. (szerk. Megara dalát mondjuk hálás elénekelni, nemhogy angolul és magyarul működik, de még a sokszor rettegett német verzió is szép.) Bár az énekesnő produkcióját úgy minősítették, még messze nem megfelelő a szereplőválogatásra (vagy gyerekeknek), így nem lehet biztos következtetést levonni Megara megszemélyesítőjéről. Ráadásul azt se tudjuk, hogy az élőszereplős feldolgozás megtartja-e egyáltalán a zenei betéteket. Bár őszintén, nehéz elképzelni a Herkulest a múzsák dalai nélkül.

Már hiábavaló az újbóli sopánkodás a sokadik élőszereplős újrázásnál, hogy mennyire felesleges, így csak reméljük a legjobbakat.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Így tanuld meg filmekből az ábécét!
Következő cikk Beastie Boys Story - kritika